Pirmąją vietą ir pagrindinį prizą laimėjo finansų analitikės Dovilės Krušinskaitės vadovaujama komanda pristačiusi laiko apskaitos įrankį aplikaciją „Laiklapiai 4.0.“ „Sprendimas padės įmonėms ir darbuotojams efektyviau valdyti savo darbo laiką, jis lengvai valdomas, pildomas naudojant naujausias technologijas, pritaikomas specifiniams organizacijos poreikiams“, – pasakojo D. Krušinskaitė. Laimėtojų komandai skirtas 1000 EUR prizas bei metus truksiančios skirtingų sričių – verslo auginimo, inovacijų vystymo, lyderystės – mentorių sesijos.

Antroji vieta skirta projektui „KID'N'GO“. Tai dalinimosi ekonomikos principu sukurta internetinė platforma, kurioje keliaujantys tėvai gali išsinuomoti vaikiškus daiktus iš vietinių tėvų bendruomenės. „Tai galimybė ne tik įdarbinti savo retai naudojamą vežimėlį, bet ir gauti sau būtiną daiktą net ir atokiausiame pasaulio kampelyje. Internetinė platforma, palengvina kelionės kasdienybę“, – sakė komandos lyderė Indrė Jurgaitė.

Trečiąją vietą komisija skyrė platformai „Atlikejas.lt“, kurioje susibūrę atlikėjai – dainininkai, šokėjai, instrumentalistai, aktoriai, vedėjai bei kiti šou pasaulio atstovai, kokybiškai save reprezentuotų, o užsakovai galėtų rasti tinkamiausią pasiūlymą vienoje vietoje.

„Future Leadership“ vadovė Justina Klyvienė sako, jog šiuo projektu siekiama suvienyti inovacijas kuriančias moteris, skatinti verslumą per kūrybinių idėjų proveržį, suteikti galimybę eksperimentuoti ir testuoti idėjas.

„Europoje pirmaujame pagal moterų išsilavinimą ir aktyvumą darbo rinkoje. Tačiau pažiūrėję į inovacijų kūrimo sritį ir mūsų startuolių bendruomenę, moterų ten rasime labai mažai. Nebijokite laužyti stereotipų, sėkmė ateina ne per norą būti populiariems“, – ragino Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.

Socialinių mokslų daktarė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų MBA studijų direktorė Audronė Nakrošienė atkreipė dėmesį, kad tyrimai rodo teigiamą lyčių įvairovės įtaką inovacijų diegimui ir įgyvendinimui bei organizacijų efektyvumui ir produktyvumui. Komandos, kuriose dirba tiek vyrai, tiek moterys dažnai yra kūrybiškesnės, generuoja daugiau idėjų.

Statistika atskleidžia, kad tik 17% per praėjusius metus pasaulyje sukurtų startuolių yra įkurti moterų. Tik 12% moterų įkurtų startuolių Europos Sąjungoje gavo rizikos kapitalo fondų investicijas, taigi, pritraukia ženkliai mažiau investicijų lyginant su vyrų vadovaujamais startuoliais. 2012 – 2017 metais ES – 28 atlika studija rodo, kad ženkliai mažiau moterų priklauso patentai – vyrų ir moterų gaunamų patentų santykis yra 3:1 moterų nenaudai. (She figures 2018).

„Džiaugiamės, kad jau pirmajame sprinte konkuravo daug stiprių idėjų – nuo dalinimosi (sharing) ekonomika grįstų paslaugų iki ateities maisto, inovatyvių interjerų, kraštovaizdžio, mokymosi, asmeninio augimo sprendimų. Ne visos pasiūlytos idėjos pateko į sprintą, teko daryti atranką, tad potencialo augti tikrai yra“, – pasakoja Jurga Tapinienė, „Go Forward!“ projekto įkūrėja.

Pirmojo moterų inovacijų sprinto pagrindinis parteris yra „Swedbank“ Lietuvoje, kiti partneriai – telekomunikacijų bendrovė „Tele2“, asociacija „Lyderė“, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, „Lietuvos geležinkeliai“, bendrovė „Tegra State“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją