„Mamų žygis su Apeiviais 2019“

Laikas: 10-19 val.
Vieta: Susitinkame Varnikų pažintinio tako automobilių stovėjimo aikštelėje 10 val. ryto.
Aprašymas: 4 metai iš eilės vyksiantis žygis Motinos dienos proga vėl kvies pasivaikščioti mamas, tėvelius, artimuosius bei draugus vaizdingais maršrutais. Šiemet žygiuosime viduramžių Lietuvos sostinėje Trakuose.
Kaina: Nemokamai.
Svarbi informacija: Kaip ir kiekvienais metais, apsirenkite patogiai, pasiruoškite lietui (jei toks užklups), šiek tiek užkandžių ir būtinai gerą nuotaiką. Po žygio sustosime pavalgyti Senojoje Kibininėje.

„Mamos diena keramikos kavinėje“

Laikas: 12–19 val.
Vieta: Gėlių gatvės keramika, Gėlių g., Vilnius.
Aprašymas: Palepink savo mamą ir pakviesk ją į pasimatymą! Nėra geresnės dovanos nei Jūsų skiriamas laikas mamai kartu nuveikiant kažką išskirtino ir jaukaus. Rezervuok stalą ir pakviesk ją apsilankyti keramikos kavinėje bei praleiskite smagią popietę kartu piešiant ar rašant ant puodelio, dubenėlio, lėkštės ar kt. Keramikos kavinė – tai maišytos koncepcijos keramikos vieta, į kurią galite užeiti kaip į kavinę, išsirinkti pusiau pagamintą ir glazūravimui paruoštą keramikos gaminį ir jį nudažyti patys!
Kaina: Kiekvienam piešėjui yra taikomas 3.60 Eur mokestis, o pačių keramikos ruošinių kainos skirtingos – nuo 9 Eur.
Svarbi informacija: Rezervuoti stalą galite ggkeramika@gmail.com arba tel.: +370 605 06244

Apsilankymas japoniškame sode su šaltiniu SEI SHIN En

Laikas: 11-16 val.
Vieta: Japoniškas sodas, T. Kosciuškos 26, Vilnius.
Aprašymas: Kviečiame sekmadienį pasivaikščioti po Japonišką sodą su šaltiniu SEI SHIN En (liet. Tyros širdies), pasėdėti pavėsinėje ir pasigėrėti šaltiniu bei jo čiurlenimu, augalais ir paukščiukų čiulbėjimu. Įėjimas nemokamas, bet būsime dėkingi už paramą sodui, kuri bus skirta sodo įrengimo pabaigimui ir priežiūrai.
Taip pat, organizuojama grupė (nuo 3 iki 12 žmonių) ekskursijai po sodą. Apsilankysite šalia esančius Japonų kultūros namuose, kur susipažinsite su japonų kultūra, tapyba ir kaligrafija, pamatysite nuotraukas iš sodo įrengimo ir susipažinsite su jo gimimo istorija. Pavaišinsime ir japoniška Matcha arbata, kurią galėsite pasigaminti patys specialiame dubenėlyje su šepetėliu, bei papasakosime apie japonų arbatos ceremoniją.
Kaina: Įėjimas į sodą – nemokamas, bet būsime dėkingi už paramą sodui, kuri bus skirta sodo įrengimo pabaigimui ir priežiūrai. Kaina už ekskursiją su arbatos ragavimu vienam žmogui 8 Eur.
Svarbi informacija: Teirautis tel.: +370 677 15588, arba info@nihon.lt (Marija).

„Pakviesk mamą į kiną!“

Laikas: 13-21 val.
Vieta: Kino teatras „Pasaka“, Šv. Ignoto 4/3, Vilnius.
Aprašymas: Artėjant Motinos dienai kino teatras „Pasaka“ tradiciškai kviečia padovanoti mamai brangiausią dovaną – laiką kartu. Sekmadienį, gegužės 5 d. pakviesk mamą į kiną! Motinos dienos akcija galios visoms mamoms, kurias į kino teatrą atsives jų vaikai, kartu žiūrėsiantys filmą. Nebus ribojamas nei mamų, nei vaikų amžius ar pasirinktų filmų skaičius, tad kino teatre su mama bus galima praleisti nors ir visą dieną.
Kaina: Visoms į kino teatrą savo vaikų atlydėtoms mamoms šį sekmadienį bilietai į visus kino filmus bus nemokami.

„Mamos ateina nemokamai“ – Ekskursija po Sapiegų rūmus

Laikas: 14-16 val.
Vieta: L. Sapiegos g. 13, Vilnius.
Aprašymas: „Ponios ir ponai, Motinos dienos proga mamos ateikite į ekskursiją su vaikais nemokamai. Jokių įrodymų, kad esate mama neprašysiu, tad vaikų iš kaimynų nesiskolinkite. Lauksiu Sapiegų rūmų ekskursijoje.“

Kaina: Mamos su vaikais nemokamai, kitiems 10 Eur.
Svarbi informacija: registracija jusugidas1@gmail.com arba tel.: +370 685 21663

Apsilankymas Šv. Jonų bažnyčios varpinėje

Laikas: 10-19 val.
Aprašymas: Nuo Gegužės 1d. galima lankytis Šv. Jonų bažnyčios varpinėje ir mėgautis panoraminiais Vilniaus vaizdais.
Vieta: Universiteto g. 3, Vilnius.
Kaina: Suaugusiems - 3 Eur., moksleiviams, studentams ir senjorams – 1,5 Eur.

„Sekmadienio pusryčiai su mama“

Laikas: 11-15 val.
Vieta: Miesto labaratorija – darnus bendruomenės edukacijos centras, Antakalnio 17-13 korpusas, Vilnius.
Aprašymas: Kiek pyragų neiškeptum, vis tiek į juos nesutilps visa meilė mamai! Ir vis tiek kepsim, ir vis tiek stengsimės, bet svarbiausia – sėsime su mamomis prie pusryčių stalo – ilgai plepėsime, ragausime, juoksimės ir mylėsime. Kviečiame ir jus su savo mamomis į pusryčius pas mus.

Pirtis mamoms

Laikas: 14-20 val.
Vieta: Vabalynė, sveikos gyvensenos kaimo turizmo sodyba Merkio upės aukštupyje, nuostabaus kraštovaizdžio slėnyje, 35 km nuo Vilniaus.
Aprašymas: „Kada paskutinįsyk paglostėte mamai galvą, patys pamasažavote nugarą, rankas ar pėdas, ar kada nors apskritai esate jas pakvietę į pirtį ir pamaloninę vantų prisilietimu? Tokiam retam kartui šį sekmadienį kviečiame į „Vabalynę“.
Pagal užsirašiusiųjų skaičių iškūrensime sodybos dūminukę ar sezoną jau atidariusią karališkąją vilnonę pirtį-jurtą. Drauge mamoms padovanosime švelnų garą, pirmų šiųmečių vantų kvapą ir prisilietimus, smagią draugiją, sutartinę, o svarbiausia – savo dėmesį. Pirtį ves sodybos šeimininkai Ramunė ir Egidijus. Norintieji mamoms galės padovanoti ir atpalaiduojamąjį masažą, kurį padarys masažuotojas Valdemaras.“
Kaina: 13 Eur. Atpalaiduojamasis individualus masažas – 20 Eur.
Svarbi informacija: Registruojamės SMS arba skambučiu tel. +370 687 91499

Specialūs seansai Mamos dienai

Laikas: 14-21val.
Vieta: Skalvija kino centras, A. Goštauto g. 2, Vilnius.
Aprašymas: Pirmąjį gegužės sekmadienį, kaip visada, lauksime visų, bet ypatingai MAMŲ. Kviečiame į specialius seansus MAMOS DIENAI.
Kaina: nuo 4,35 Eur.

„Lila – gyvenimo žaidimas“

Laikas: 15-18 val.
Vieta: Baltic Shamans, Užupio g. 2, Vilnius.
Aprašymas: Lila – žaidimas, sukurtas daugiau nei prieš du tūkstančius metų – tai gyvačių ir strėlių joga gyvenimo žemėlapyje. Eigą ir padėtį žaidimo lentoje Jūs nulemsite mesdami kauliuką. Apraizgyti gyvatėmis ir nutiesti strėlėmis septyniasdešimt du langeliai simbolizuoja turimus blokus bei galimybes. Sužinosite kur prarandate energiją, kaip jos įlieti į savo gyvenimą, kad išspręstumėte rūpimus klausimus ir mėgautumėtės pilnavertiškais santykiais, finansine gausa, bei gera sveikata. Žaidimą veda Gintarė Ratner – pianistė, mokytoja, grimerė, performansų kūrėja.
Kaina: auka.
Svarbi informacija: Su savimi turėti: rūpimą klausimą, rašiklį, popieriaus ir daiktą, kuris visada šalia (netinka vestuvinis žiedas ir telefonas).

Paminėkite Motinos dieną braserijoje „14Horses“

Laikas: 12-16 val.
Vieta: 14Horses Brasserie restoranas, Didžioji g. 35/2, Vilnius.
Aprašymas: Motinos dieną svarbu skirti dėmesio svarbiausioms moterims Jūsų gyvenime. Šią dieną atšvęskite kartu su Jūsų žmonomis, mamomis ar močiutėmis pietaudami braserijoje „14Horses“ nuo 12:00 iki 16:00.
Kaina: Kaina: 15 Eur svečiui (vaikams, jaunesniems nei 2 metai, nemokamai) + 12% aptarnavimo mokestis bus pridėtas prie sąskaitos.
Svarbi informacija: Rezervuokite staliuką tel.: +370 612 50 845

Populiariosios klasikos koncertas

Laikas: 18-19 val.
Vieta: Šeimos restoranėlis „Kitsch“, Užupio g. 4, Vilnius.
Aprašymas: „Nežinote kaip nustebinti mylimą mamą? Šventinis koncertas – puiki proga pabūti kartu! Austėja Lukaitė ir Gražina Zalatorienė paruošė šviesią ir melodingą muzikos programą, kuria mėgausitės gurkšnodami pasirinkto gėrimo taurę, o virtuvės šefas nustebins Jus savo komplimentu! Programoje girdėsite populiariosios klasikos ir lietuvių kompozitorių kūrinius.“
Kaina: 15 Eur.
Svarbi informacija: Teirautis tel.: +370 607 64614

Sutartinių ratas mamoms ir dukroms

Laikas: 19-21 val.
Vieta: Geltonos sofos klubas, Šeimyniškių g. 23, Vilnius.
Aprašymas: Sutartinių ratas mamoms ir dukroms! Sutarti, suderėti, priimti ir išgirsti. To moko sutartinės. To moko ir gyvenimas.
Giesmėse atrasime sąskambio grožį, balsų susimušimą, melodijų gyduoliškumą, besisukantį meditatyvumą. Senųjų giesmių giedojimas – tai dvasinė praktika, kurios metu susijungiama su protėviais, sustiprinamas ryšys su gimta žeme, mus supančia aplinka, žmonėmis, tauta. Atraskime savas šaknis ir sugiedokime sutartinę drauge, bendrame rate! Šiame rate jus lydės seserys Agota Ago ir Dorotė Girskienė, muzikantės, grupių SEN SVAJA ir Laiminguo narės, baltiškos tradicijos ir seserų bendrystės puoselėtojos.
Kaina: Išankstiniai bilietai 7 Eur., renginio dieną 10 Eur., moksleiviams ir studentams 5 Eur.
Svarbi informacija: Teirautis tel.: +370 683 03609

Paramos koncertas „Laiškai mamai“

Laikas: 21-23 val.
Vieta: J9 Vaidilos teatras, A. Jakšto g. 9, Vilnius.
Aprašymas: Koncerte dalyvauja: Ilona Balsytė, Erica Jennings, Bjelle, Kostas Smoriginas, Česlovas Gabalis, Kristina Žaldokaitė, Martynas Kuliavas, Domantas Razauskas, RebelHeart. Paramos koncertas „Laiškai mamai“ skiriamas surinkti lėšas „Aš Esu bendruomenės“ vykdomoms artimųjų paramos programoms ir sveikstančiųjų psichologinei, dvasinei ir socialinei pagalbai.
Kaina: 11.50–13.50 Eur.

Mamos dienos vėlyvieji pusryčiai („brunch“) „Astorija Brasserie and Bar“ restorane

Laikas: 13-16 val.

Vieta: Prancūziškas restoranas „Astorija Brasserie and Bar“
Aprašymas: Padovanokite Mamai dėmesį ir šiek tiek prancūziškos elegancijos. Specialiai Mamos dienos proga restorano Astorija Brasserie šefas Gediminas Andriuškevičius kuria ypatingą meniu. Ruošiame šventinį sekmadienio brunchą, įkvėptą mylimų mamų ir Prancūzijos žavesio. Pakvieskite mamas vėlyvųjų pusryčių Astorija Brasserie, pačiame Vilniaus senamiestyje, su gražiausiais vaizdais į pavasarį Rotušėje.

Kaina: Kaina asmeniui – 39 Eur. Vaikams iki 10 metų taikoma 50% nuolaida.
Svarbi informacija: Rezervacijos tel.: +370 5 212 0110


Mamos dienos vėlyvieji pusryčiai („brunch“) California restorane

Laikas: 12:00-15:00 val.
Vieta: California Tapas and Wine, Subačiaus g. 2, Vilnius.
Aprašymas: Šia nuostabia proga kviečiame švęsti pas mus. Pasirūpinsime gausiomis, gardžiomis vaišėmis, nepriekaištingu aptarnavimu ir jaukia aplinka. Tai gardus ir neįpareigojantis skubėti laikas su šeima, draugais, besimėgaujant vėlyvųjų pusryčių teikiamais malonumais! Jūsų lauks švediškas stalas.
Kaina: Suaugusiems 20 Eur., vaikams iki 12 metų – 12 Eur.

Svarbi informacija: Rezervacija tel.: +370 652 65551.


Tapybos improvizacija „Vandens lelijos“

Laikas: 16-19 val.
Vieta: Tapybos studija „Dvi taurės meno“, Pylimo g. 65, Vilnius.
Aprašymas: Švenčiame MAMOS dieną! Tapykite kartu arba padovanokite nuostabų Claude Monet įkvėptą paveikslą.
Patirtis nereikalinga! Patyrusi tapytoja žingsnis po žingsnio papasakos, kaip nutapyti paveikslą, o jums tereikės paimti į rankas teptuką ir mėgautis malonia kompanija.
Kaina: Renginio kaina vienam asmeniui – 29 Eur. Įskaičiuota 40x50cm drobė, dažai ir teptukai.
Svarbi informacija: Pasiteirauti bei daugiau informacijos gauti galite parašę el. paštu info@2tauresmeno.lt arba tel.: +370 652 15719

Muzika mamai. Šventinis GALA koncertas

Laikas: 18-19 val.
Vieta: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus g. 30, Vilnius.
Aprašymas: Šventiniame GALA koncerte skambės muzika, kuri virpino širdis prieš daugelį metų. Kuri skambėjo klasikos salėse, meno svetainėse ir svaigino jaunas širdis šokių salėse. Tai muzika, kuri ir dabar nepalieka klausytojų abejingų.
Profesionalių menininkų ansamblis pateiks gražiausius kūrinius, kurie suskambės naujomis spalvomis.
Koncerto atlikėjai: Kristina Zmailaitė (sopranas), Edmundas Seilius (tenoras), Styginių kvartetas Art Vio, Maestro Vytautas Lukočius (klavišai).
Kaina: 15.25 – 29.00 Eur.
Svarbi informacija: Teikiama el. paštu: info@showart.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)