Praėjus porai savaičių – vėl taip pat pasielgia, o tada meluoja, aiškina, kad yra „neužgėręs“, nors akivaizdžiai matau jo melą. Teisinasi, kad jam ten be manęs sunku ir yra silpnas. Esu pasimetusi, pasakiau, kad jį paliksiu, jei jis nekeis mąstymo ir požiūrio į gyvenimą. Patarkite man, ką daryti.

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas

Sveiki,

ačiū už laišką. Gerai, kad situaciją pastebite nuo pradžių. Joje nėra jokių lengvų ir greitų sprendimų. Tai viskas prarasta? Tikrai ne.

Pirmiausia, jei norite tikrai jį išsaugoti ir padėti jam – turite apsispręsti. Arba jūs važiuojate pas jį arba jį susigrąžinate gyventi pas save. Taip, taip. Tai reiškia gyvenimo pokyčiai ir taškas. Jums reikia būti kartu, tada įmanoma efektyvesnė pagalba. Vienas užsienyje, toli nuo jūsų dirbantis silpnas vyras, tai – formulė nelaimei.

Toliau. Turite pradėti su juo kalbėtis apie alkoholizmą. Jei jis pripažins ir sau ir jums, kad turi su tuo problemų, tuomet galima padėti. Kol žmogus neįsisąmonina, kad turi priklausomybę, padėti labai sunku.

Trečias žingsnis – pradėti lankyti anoniminių alkoholikų susitikimus. Taip, taip. Būtinas žingsnis. Šie susitikimai kartais daro stebuklus. Vien jūsų tarpusavio pokalbių ir buvimo kartu neužteks. Jų programa padeda giliau suprasti priklausomybę ir jos atsisakyti. Puiku, kai dar tik pradžia. Lengviau nugalėti.

Ketvirtas žingsnis. Kai gyvensite kartu, stenkitės apsupti jį naujais draugais ir pati kartu su juo dalyvauti laisvalaikyje. Nepalikite jo vieno su senais draugais.

Toks veiksmų planas pradžiai.

Ir viskas? Nėra nieko ką padaryčiau greitai ir jis nebegertų?

Na, magija aš netikiu. O jei rimtai, tokie dalykai keičiasi lėtai ir reikalauja kantrybės.

Linkiu sėkmės.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)