Kaip spręsti susiklosčiusią situaciją bei ko imtis, pranešime spaudai pasakoja portalo „Žalia mėta“ savininkė Gintana Abramovičiūtė.

Tinkama priežiūra ne visuomet laiku

„Pastebiu, jog neretai moterys į gražių plaukų paieškas leidžiasi jau tuomet, kai situacija tampa nebevaldoma: išsišakoja plaukų galiukai, plaukai praranda blizgesį, įgauna matiškumą, o po plovimo tampa tiesiog nebeiššukuojami“, – teigia G. Abramovičiūtė. Anot pašnekovės, laiku nesiėmus tinkamų veiksmų, dažnai tokią situaciją tenka spręsti nuo kelių mėnesių, iki kelerių metų.

Grožis prasideda iš vidaus

„Pirmiausia, ką galite padaryti, pasinaudokite puikiai visiems žinoma taisykle – kasdien gerkite pakankamą kiekį vandens. Juk vanduo yra mūsų organizmo pagrindas – gyvybės pradas“, – sako G. Abramovičiūtė.

G. Abramovičiūtė rekomenduoja ne tik palaikyti organizmo skysčių balansą, bet ir valgyti daugiau riebios žuvies, kiaušinių, įtraukti į racioną raudonąją papriką, moliūgų sėklas ir graikinius riešutus.
Gerai subalansuota mityba ir išgeriamas tinkamas skysčių kiekis – tai žymiai daugiau nei pusė darbo, patikėkite“.

Kasdieniniai grožio įpročiai

Taip pat reikėtų dar kartą gerai apgalvoti, kaip atrodo kasdieninė plaukų priežiūra – kokias priemones renkatės, ar nepersistengiate naudodami karštus plaukų formavimo prietaisus, ar neinate miegoti šlapiais plaukais, o galbūt itin mėgstate soliariumą ar baseiną? Tai itin sausina ir giliai pažeidžia plaukus. „Galvokite, kaip su savo plaukais elgiatės kasdien ir kaip dažnai kartojate šiuos ydingus veiksmus“, – pabrėžia pašnekovė.

Reikalingos bent bazinės žinios

Turbūt jau tapo įprasta, kad parduotuvių lentynose randama plaukų priežiūros kosmetika tampa pati pirma ir pati elementariausia pagalba pažeistų plaukų problemai spręsti „čia ir dabar“.

„Prieš perkant kosmetiką, derėtų išmanyti bent bazines kosmetikos gaminio sudedamąsias dalis. Venkite agresyvių ploviklių, kaip SLS ir SLES (Sodium Lauryl/Laureth Sulfate), dirbtinių kvapiklių ir dažiklių. Šios sudedamosios dalys turi aršų plaukus ir galvos odą sausinantį ir dirginantį poveikį. Venkite silikonų – juos galite atpažinti iš galūnių – cone, – zane, – conol, – siloxane. Šios medžiagos suteikia stulbinamai greitą produkto įsigėrimą ir plaukų glotnumą akimirksniu, bet, kaip žinoma, ši medžiaga taip pat formuoja orui nepralaidžią, sandarią plėvelę, dėl to plaukai ir galvos oda negali pilnavertiškai kvėpuoti, maitintis ir ima sausėti, gali atsirasti pleiskanų“, – įspėja G. Abramovičiūtė.

Natūrali alternatyva

Nors nušiurusius, nebegyvybingus plaukus atstatyti gana sudėtinga, o pasirinkimo kelių apstu, G. Abramovičiūtė nuramina: „Sprendimų ir pasirinkimo galimybių turime visuomet. Reikia tik aiškiai žinoti, ko konkrečiai ieškome. Manau, jog sąmoningas, šiuolaikinis žmogus, turi ir gali rinktis kokybiškus ir kuo natūralesnius, saugesnius produktus, kurie užtikrins ne momentinį, o būtent ilgalaikį poveikį.

Tokio produkto sudėtyje rasite, tarkime, brokolių sėklų ekstraktą (brassica oleracea italica (broccoli) seed oil) – tai idelaus pakaitalas silikonininiams aliejams, mažina plaukų pūtimąsi, švelnina ir glotnina sausus plaukus; balžų aliejus (Crambe Abyssinica Seed Oil) -
stipriai maitina skalpą, suteikia plaukams spindėjimą, efektyviai kovoja su skilinėjančiais plaukų galiukais, taip pat laikomas silikoninių aliejų alternatyva.

O štai agresyvus ir ypatingai skvarbus SLS sudėtyje pakeistas į iš kokosų ir palmių aliejaus išgauta medžiaga (Sodium Lauryl Sulfoacetate), kurio molekulė yra per didelė įsiskverbti į odą ir sukelti sudirgimą.
Kviečiu visus tapti kuo samoningesniais bei renkantis produktą sau atsakyti į klausimą – ar tikrai nesvarbi kosmetikos gaminio sudėtis ir ar jums rūpi tolimesnė jūsų gera savijauta, išvaizda bei sveikata?“

„Nors plaukus norime atstatyti kuo greičiau ir efektyviau – visuomet vadovaukitės taisykle – mažiau – yra daugiau ir kokybė visuomet laimės prieš kiekį“, – sako G. Abramovičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)