Dėl šių aplinkybių neretai veidas praranda elastingumą ir stangrumą, susidaro raukšlių bei papilkėjimų, užkrinta vokai, nukąra lūpų kampai, pasmunka skruostai. Tai gali sukelti diskomfortą, turėti įtakos socialiniam gyvenimui ar padidinti nepasitikėjimą savimi, todėl šiems požymiams sumažinti pasitelkiama veido patempimo operacija.

Specialistai įspėja, kad tai viena populiariausių, tačiau kartu ir sudėtingiausių operacijų, po kurios galima džiaugtis natūraliu efektu. 5 svarbiausioms įžvalgomis apie veido patempimo operaciją pranešime spaudai dalijasi dr. Saulius Vikšraitis, „SV plastinės chirurgijos centro“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos ekspertas.

Kiekvienas atvejis – individualus

Plastinės chirurgijos požiūriu veidas skirstomas į 3 dalis: viršutinę (kakta ir akys), vidurinę (skruostai, nosies ir lūpų raukšlės) ir apatinę (kaklas, pagurklis). Žmogui suėjus 30 metų, susiformuoja raukšlių aplink akis, nusvyra išoriniai antakių kampai, atsiranda odos perteklius viršutiniuose vokuose. Maždaug 40-ies pasikeičia ir vidurinioji veido dalis: pakinta skruostai, gilėja nosies, lūpų raukšlės, o 50-ies pažandėje formuojasi pasmakrio ir kaklo raukšlės. Vis dėlto visi šie pokyčiai, priklausomai nuo gyvenimo aplinkybių ir genetikos, susiformuoja individualiai, todėl operacijos apimtis pritaikoma konsultacijos metu. Efektyviausių rezultatų pasiekiama koreguojant visas tris veido dalis.

Randai mažai pastebimi

Veido operacija atliekama pritaikius bendrinę nejautrą tipiniu veido pakėlimo odos pjūviu, kuris daromas plaukuose ir natūraliose odos raukšlėse. Šios operacijos metu yra patempiama ne tik veido oda, tačiau ir gilesni sluoksniai, paodė, raiščiai ir raumenys, skruostai, koreguojama pažandės linija ir kaklo raukšlės. Esant ryškiai poakinės linijos deformacijai, skruostų padribimui bei lūpų kampų nusileidimui, papildomai naudojama pažangi endoskopinė technika. Atlikus šią operaciją, randai slepiasi plaukuotoje galvos dalyje ir už ausų, todėl išlieka mažai pastebimi ir pacientui nekelia diskomforto.

Žalingi įpročiai – trikdis sėkmingiems rezultatams


Nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus pacientui būtų atlikta operacija, jos efektas gali trukti 8–10 metų, tačiau tai nemaža dalimi priklauso ir nuo gyvenimo būdo, įpročių. Po operacijos svarbu rūpintis savo veido oda, saugoti ją nuo intensyvių saulės spindulių, cigarečių dūmų, vengti staigių kūno svorio pokyčių ir žalingų įpročių. Taip pat dar prieš operaciją svarbu su specialistu aptarti lūkesčius, aptarti galimus rezultatus. Paprastai į darbą pacientai grįžta po mėnesio, tačiau veido kontūras galutinai susiformuoja maždaug per pusę metų.

Nėra reikalo žvelgti tik į amžių

Visuomenėje vyrauja nuomonė, kad plastinė chirurgija – tik vyresnio amžiaus žmonėms. Vis dėlto ji skirta visiems, kurie pastebi pokyčių savo veide ir nori juos panaikinti. Jei jų pastebima būnant 40-ies, vadinasi, jau tikrai galima galvoti apie veido korekcijas ir neverta laukti kelerių ar daugiau metų. Vis dėlto, remiantis patirtimi, 45 metai – pats geriausias laikas atlikti veido tempimo operaciją. Tarp mūsų yra nemažai žmonių, kuriems atlikta veido tempimo operacija, tačiau jos rezultatai yra tokie natūralūs, kad aplinkiniams sunku pamatyti šias korekcijas – veidas atrodo gyvesnis, jaunesnis, oda elastinga, nesuglebusi.

Reikalauja psichologinio pasiruošimo

Veido patempimo operaciją galima vadinti ekskliuzyvine, nes sėkmingą rezultatą lemia daug niuansų. Vienas jų – specialisto, atliekančio operaciją, kompetencijos: reikia gerai išmanyti anatomiją, kūno proporcijas. Kadangi operacijos rezultatai pasimato tik po 2–3 savaičių, ne mažiau svarbus tampa paciento psichologinis pasiruošimas šiai operacijai. Pasitaiko atvejų, kai, žvelgdamas į save veidrodyje, pacientas mato mėlynes, patinimus, savęs neatpažįsta, tačiau tai yra visiškai normali organizmo reakcija, siekiant geriausio rezultato. Šiuo atveju labai svarbus ne tik klinikoje dirbančių specialistų, bet ir šeimos, artimųjų palaikymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)