1. Šukos

Per visą darbo dieną, praleistą prie monitoriaus, mimikos raumenys taip įsitempia, kad galva apsunksta ir pradeda skaudėti. Vienas iš būdų išvengti streso - 10-15 min. šukuotis plaukus. Ši procedūra padeda „išjudinti“ kraują ir atpalaiduoti raumenis.

2. Suvalgyti ledų

Skanus maistas - efektyvus priešstresinis dopingas. Išlaikyti gerą nuotaiką, atsikratyti streso padeda riebi žuvis, kurioje yra omega-3 rūgščių, labai naudingų nervų sistemai. Jei nemėgstate žuvies, suvalgykite ledų arba bananą. Šie produktai veikia ne blogiau kaip antidepresantai.

3. Masažas

Norėdami neprarasti jėgų, 30 sek. masažuokite taškus, esančius po nosimi, tarp antakių, po apatine lūpa ir delno centre.

4. Patrinti delnus

Dar vienas paprastas būdas atpalaiduoti nervinę įtampą - iš visų jėgų patrinti delnus vieną į kitą, kol jie sušils. Taip pat naudinga gerai ištrinti ausis. Taip pasijusite žvalesni ir galėsite susikaupti darbui.

5. Nuplauti konfliktus ir stresą

Susidoroti su emociniu negatyvu padeda 15 min. dušas. Atsistokite po šilto vandens čiurkšlėmis, kad jos masažuotų galvą ir pečius. Greitai pajusite, kad vanduo nuplauna visas nereikalingas emocijas.

6. 27 daiktai

Rytų praktikai moko: „Jei norite atsikratyti liūdesio, namuose perstumdykite 27 daiktus“. Manoma, kad taip išlaisvinama erdvė energijai, kuri galės be kliūčių slinkti reikiama kryptimi. Išmėginkite šį būdą ir patys įsitikinsite, kad jis padeda smegenims „persijungti“, atsitolinti nuo problemų ir pailsėti.

7. Laiptai

Pusę minutės palakstykite laiptais aukštyn ir žemyn - šis pratimas padės į smegenų sritis, atsakingas už emocinio streso valdymą, patekti daugiau deguonies.

8. Dažai

Psichologai nustatė, kad padidėjus stresui reikia 2-3 min. spalvinti piešinius - tai 5 kartus didina tikimybę, kad darbą užbaigsite laiku.

9. Kinrožių arbata

Kaupiantis laisviesiems radikalams žmogus pajunta nerimą ir paniką, kurie yra būdingi stresui. Kinrožės neleidžia radikalams koncentruotis, juos tarsi praskiedžia ir taip padeda atsikratyti streso, jūs nesuglembate.

10. Mostagavimas rankomis

Daugeliui žmonių stresas pasireiškia tuo, kad įsitempia, praranda elastingumą pečių juostos, kaklo ir juosmens srities raumenys - todėl ir skauda galvą, nugarą. Tokiu atveju gerai padeda masažas arba plaukiojimas. Namie ir darbe galima daryti nesudėtingus pratimus raumenims atpalaiduoti: pasukti rankas, jas palankstyti, taip pat pamosuoti kojomis.

11. Tvarkymasis

Daiktų dėliojimas į vietas padeda surikiuoti mintis, susikaupti. Be to, tvarkingai atrodančios lentynos, stalčiai, spintos daro savotišką psichologinį poveikį - išorinę tvarką ir organizuotumą žmogus nesąmoningai perkelia į savo gyvenimą.

12. Minutė apmąstymui

Raskite galimybę vieni likti namie. Įsijunkite mėgstamą muziką, su kokiu nors skanėstu įsitaisykite patogiame krėsle. Pamąstykite, ko norėtumėte labiausiai, ir užrašykite šį norą. Tikslaus plano vaizdas padeda apsispręsti dėl tolesnių veiksmų.

13. Aromaterapija

Kvapai yra labai susiję su emocine atmintimi. Todėl naudinga šalia turėti aromatą, keliantį asociacijas su patirtomis didelės laimės, susižavėjimo, palaimos minutėmis. Dažniau jį uostykite, tai padės išlaikyti gerą nuotaiką.