Išmanusis veido valymo prietaisas

„Kalbant apie prietaisą su šepetėliu, tai yra mechaninis odos nuvalymas šereliais, siekiant pašalinti negyvų ląstelių likučius nuo viršutinio odos sluoksnio. Besisukdamas šepetėlis stimuliuoja kraujotaką, todėl oda geriau aprūpinama deguonimi. Na, o pašalinus negyvas ląsteles veido priežiūros priemonės pasisavinamos daug efektyviau“, – tokio valymo būdo privalumus vardija R. Balčiūnienė.

Vis dėlto, anot kosmetologės, elektroninis veido valymo prietaisas su šepetėliu tinkamas tik sveikai odai, o šaltuoju metų laiku tokia daugelis pasigirti negali.

„Dėl sauso oro patalpose ir šalčio lauke, oda yra linkusi į dehidrataciją, labai dažnai pažeista ir apsauginė hidrolipidinė mantija. Taigi, jei matome odos šerpetojimus, sausumą, vientisumo pažeidimus – šio veido valymo būdo reikėtų vengti. Ypatingai šio metodo turėtų vengti žmonės, besiskundžiantys bėrimais ar akne – šereliai gali išnešioti infekciją dar labiau. Taip pat Lietuvoje labai daug žmonių, turinčių jautrią, kuperozinę odą (kai matome kapiliarus), tad tokiai odai šis veido valymo būdas tikrai nėra tinkamas“, – teigia R. Balčiūnienė.

Prieš įsigyjant tokį aparatą, labai svarbu pasitarti su specialistu ir įvertinti odos būklę. „Jei oda sveika, nėra bėrimų, nematome išrykšėjusių kapiliarų, o prietaiso šereliai iš tiesų labai švelnūs ir kokybiški – taip valyti odą galima kartą per savaitę“, – sako kosmetologė.

R. Balčiūnienė ragina nepamiršti ir prietaiso higienos. „Reikėtų atkreipti dėmesį, kaip tokį prietaisą reikalauja dezinfekuoti gamintojas. Taip pat, šį prietaisą reikėtų naudoti tik veidui ir nederėtų juo dalytis su kitu asmeniu“, – pataria kosmetologė.

Koralinė kempinėlė

„Jei kempinėlė yra švelni, tai toks makiažo nuvalymo būdas teoriškai galimas kasdien. Žinoma, jei oda yra sveika. Galbūt tai ekologiška, tačiau dėl tokio valymo būdo higienos suabejočiau. Mano žiniomis, tokios kempinėlės negalima plauti aukštoje temperatūroje, naudoti prausiklių, tad kempine nuplovus visus veido nešvarumus ir išskalavus ją tik vandeniu – visi nešvarumai ir mikrobai lieka kempinėje. Jei ją panaudosime tik vieną kartą – nieko tokio, tačiau naudodami dažnai galime padaryti daugiau žalos nei naudos. Taip pat turėkite omenyje, kad kempine negalima plauti labai plonos, pažeistos ar uždegiminės odos“, – įspėja kosmetologė.

Rita Balčiūnienė

Vienkartinės servetėlės ir rankšluosčiai

Vienkartines kosmetines servetėles galima naudoti visiems odos tipams ir kiekvieną dieną, sako R. Balčiūnienė.

„Svarbiausia odą jomis valyti švelniais judesiais, negalima trinti, o panaudojus – servetėlę išmesti. Valykite veidą tokia seka: akys, lūpos, veidas, kaklas ir galiausiai dekolte sritis. Akis ir lūpas nuvalykite vienkartiniais vatos diskeliais, o pienelio ar prausiklio likučius galite plauti su drungnu vandeniu. Kalbant apie daugkartinius frotinius rankčluoččius – jų nerekomenduočiau dėl higienos stygiaus ir šiurkštumo“, – pataria specialistė.

Rankos

Anot R. Balčiūnienės, rankos – pats saugiausias valymo būdas tiek aplinkai, tiek pačiam žmogui.

„Jei veidą plauname miceliniu vandeniu ar makiažo nuvalymui skirtu pieneliu – naudojame vienkartinius vatos diskelius. Pradedant akimis, lūpomis ir baigiant dekolte. Akis ir lūpas valome su akių makiažo valikliu (pusę vatos diskelio dedame po blakstienomis, o kita diskelio puse švelniai valome akis link vidinio akies kampučio).

Nuvalius akis ir lūpas, pienelį paskirstome masažinėmis linijomis, sukamaisiais judesiais – nuo centro link ausų. Makiažo likučius nuvalome sudrėkintais vatos diskeliais. Tuomet toniku atstatome odos PH. Jei veido ir akių makiažui nuvalyti naudojame prauskiklius, jie turėtų būti labai švelnūs. Sudrėkintomis rankomis prausiklį švelniai įmasažuojame į odą ir nuplauname drungnu vandeniu. Jei naudojame labai daug pudros, iš pradžių makiažą galima nuvalyti miceliniu vandeniu, o vėliau rankomis švelniai masažinėmis linijomis įmasažuoti odai tinkančią valymo priemonę. Visi judesiai turėtų būti nuo veido centro link ausų, taip pat nepersistenkite su vandens temperatūra – negalima veido plauti nei labai karštu, nei labai šaltu vandeniu“, – pataria kosmetologė.

Odos nusausinimui R. Balčiūnienė rekomenduoja vienkartines popierines servetėles, kurias reikėtų tiesiog švelniai priglausti prie veido ir netrinti. Įprasto rankšluosčio verčiau atsisakyti dėl jo šiurkštumo ir besikaupiančių bakterijų. Įprastas rankšluostis – ypač netinkamas būdas sausinti turintiems aknę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)