Todėl užfiksuotos akimirkos tokią svarbią gyvenimo dieną tampa ypač reikšmingos. Naudingais patarimais apie vestuvinių nuotraukų subtilybes dalinasi vestuvių koordinatorė Agata Tom bei „Goodlife Photography“ fotografai Lena ir Gedas, rašoma pranešime spaudai.

„Fotografų pasiūla dabar išties plati. Kartais pati nustembu, kaip būsimi jaunavedžiai išsirenka. Bet kiekvienos poros idėjos, poreikiai, norai skirtingi, todėl fotografai, kurie ieško įdomesnių sprendimų, nebijo eksperimentuoti, įsiklausyti, yra paklausūs. Svarbu, kad jaunieji negalvotų apie kažkokias tendencijas, juk svarbiausia – pasidaryti šventę sau. Tačiau vienareikšmiai galiu pasakyti – dalykas, kuris dabar ypač vertinamas, yra natūralumas. Bene visi jaunieji nori vaizdų, kurie spinduliuotų tikrumą ir nuoširdumą“, – pastebi A. Tom.

Ar įamžinti pasiruošimą šventei?

„Pagalvokite, nuo ko norite pradėti savo vestuvių istoriją nuotraukose“, – sako fotografai Lena ir Gedas. Jie pataria nebijoti pasiruošimo savo namuose, artimųjų apsupty. Juk kai yra veiksmo, juoko, bendravimo, visa tai atsispindi ir nuotraukose. Kai ore tvyro gera nuotaika, net ir niekuo neišsiskiriančioje vietoje galima pastebėti gražiausią apšvietimą ir rakursą.



„Iš jaunavedžių kartais girdime, kad fotografuotis savo namuose kažkaip nesinori, per daug buitiška. Mūsų patirtis sako, jog savoje autentiškoje aplinkoje kiekviena detalė kalba apie jaunuosius ir jų individualumą. Be to, savo aplinkoje jaunieji patiria mažiau streso“, – pastebi fotografai. 

Pastaruoju metu jaunosios nevengia pasikviesti fotografų į grožio saloną, kur nuotakai daromas makiažas.

„Mes tokiu atveju užduodame klausimą, ar tikrai verta – juk dažnai tokiuose užfiksuotuose vaizduose tiesiog atsispindi makiažo ar šukuosenų specialisto darbas bei rezultatai, o daugiau kaip ir nelabai kas vyksta.

Tad gal geriau skirti papildomą valandą ar dvi smagioms vakarėlio nuotraukoms. O gal į saloną nuotaka keliauja kartu su draugėmis ir jos ten smagiai leidžia laiką? Tuo tarpu jaunikiui kedena barzdą „barbershope“. Tuomet tai visai smagi vestuvių istorijos pradžia“, – sako Lena ir Gedas.


Ceremonija ir šventinė dalis: ką naudinga žinoti?

Vestuvių koordinatorė bei fotografai, visų pirma, pataria jaunavedžiams atsakyti sau į klausimus: „Prieš ką norite duoti santuokos įžadus? Kokioje aplinkoje? Kokius žodžius norite išgirsti iš jus tuokiančio žmogaus?“ Tuomet bus paprasčiau pasirinkti tarp išvažiuojamosios ceremonijos, santuokų rūmų ir bažnyčios.


„Nepamirškite, jog vestuvių ceremonijos metu artimiausi jūsų žmonės turėtų būti arčiausiai jūsų, užimti pirmas eiles. Tuomet jausite jų šiltus žvilgsnius ir nuotraukų su jais bus daugiau“, – pataria fotografai.

Bažnyčia ir civilinės metrikacijos skyrius – vietos, kur daug erdvės improvizacijoms nėra. Čia – aiškios ribos, kur galima stovėti. „Patariu nepamiršti jaunavedžiams, kad čia ypač pravartu turėti pagalbininką, kuris tokią svarbią dieną padėtų „sukontroliuoti“ svečius, jog viskas sektųsi kryptingai, sklandžiai ir profesionaliai. Be abejonės, bendradarbiaujame su fotografais ir deriname, kur geriausia būtų stovėti, visų pirma, jaunavedžiams, kad apšvietimas būtų tinkamas, o svečius tik pakontroliuojame. Bene kiekvienoje šventėje pasitaikantis atvejis, kad po ceremonijos svečiai nežino, kada reikia išeiti, kur laukti jaunųjų, kur sveikinimai, tai sukelia tik bereikalingo chaoso. Tad būtina apie tai pagalvoti iš anksto“, – sako A. Tom.

„Galvojant apie tai, kiek reikalingas fotografas vakaro daliai, mes visada sakome, kad jo reikia tiek, kiek norite turėti iš ten atsiminimų. Patariame jaunavedžiams susidėlioti prioritetus, t.y., atsakyti sau į klausimą – ką jie labiausiai nori įamžinti. Suprantama, jaunieji nelaiko fotografų iki pat šventės pabaigos. To ir nereikia. Todėl patariame nesilaikyti „standartų“ – pavyzdžiui, nebūtina tortą pjauti būtinai vidurnaktį, kai fotografų jau nėra. Juk galima šią ar kitą svarbią dalį, kurią norite įamžinti, šiek tiek paankstinti, o po to tęsti vakarėlį“, – patarimu dalinasi Gedas ir Lena.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)