Tokia ryto rutina daugeliui jau tapo įprasta ir, regis, kitaip nė būti nebegali. Vis dėlto, yra keli dalykai, kurie gali pagelbėti dieną pradėti gerokai efektyviau ir be streso.

Sumažinkite rytinių pasirinkimų skaičių

Galima sakyti, kad visą dieną atliekate įvairiausius sprendimus: į kairę ar į dešinę? Raudonas ar mėlynas? Kava ar arbata? Nors tai įgimtas įgūdis, tačiau rytais dar mąstome miglotai ir dažniausiai nesame pasiruošę priimti daugybės sprendimų.

Būtent dėl to Sarah Stewart rekomenduoja daugumą rytinių sprendimų padaryti iš vakaro. Tai reiškia, kad galite susidėti drabužius, kuriuos rytoj rengsitės bei iš anksto pasiruošti reikalingus produktus pusryčiams. Pasirūpinkite viskuo, kuo tik galite pasirūpinti iš anksto. Dažnai pamirštate kompiuterį namuose? Palikite jį pasikrauti kuo arčiau lauko durų ir išeinant tikrai pastebėsite.

Venkite soc. tinklų

Nesvarbu, vadovaujate komandai darbe ar namuose prižiūrite vaikus – daugelis žmonių ryte turi tą patį įprotį išjungti žadintuvą ir naršyti telefone. Žinoma, daugelis nori pamatyti, ką praleido miegodami – naršo „Instagram“ ar feisbuke, tačiau, pasak karjeros ekspertės Wendi Weiner, jei jums pavyktų to išvengti, turėtumėte gerokai produktyvesnį rytą.

„Nepulkite ryte atrašinėti žinučių, jei jums sunku to išvengti, tuomet telefone nakčiai įjunkite skrydžio režimą ir nesiblaškykite“, – sako W. Weiner.

Rytą pradėkite nuo vandens ir daržovių

Žinoma, kad tokių pusryčių paruošimas gali užtrukti kiek ilgiau, tačiau, dietologės Serena Poon teigimu, reikiamų maistinių medžiagų gavimas iš ryto užtikrins puikią savijautą visą dieną.

„Diena tampa kur kas sėkmingesnė, jei pradedate ją švaria galva. Svarbu pusryčiamas valgyti tokius produktus, kurie suteiks reikalingų medžiagų ir energijos jūsų protui, kūnui ir sielai. Rytą pradėkite nuo stiklinės šilto vandens su citrina, o tuomet, taupant laiką, galite suplakti savo mėgstamiausių daržovių ir vaisių kokteilį su kokosų jogurtu. Jei norite sutaupyti dar daugiau laiko – iš anksto susipjaustykite daržoves ir vaisius bei juos užšaldykite“, – pataria dietologė.

Rytas

Laikykitės grafiko

Anot Jessicos DeLuise, mūsų kūnams reikalingi pastovūs įpročiai, kurie padeda padidinti produktyvumą. Nusistatykite reguliarų miego laiką – ėjimas miegoti ir kėlimasis tuo pačiu metu padės susikurti savo ritmą ir ryte nespausti snaudimo mygtuko.

Susitvarkykite savaitės pradžioje

Chaoso jausmas ir netvarka namuose tikrai nepadeda produktyvumui, tad užtikrinkite, kad jūsų namai tvarkingi kiekvienos savaitės pradžioje. Patariama laikyti daiktus, kuriuos kasdien pasiimate, toje pačioje vietoje netoli lauko durų. Raktai, piniginė, akiniai nuo saulės ir pan. Laikykite šiuos daiktus toje pačioje vietoje ir išvengsite rytinio sąmyšio.

Rūpinkitės savo kūnu ir psichika

Veikiausiai nereikia priminti, kad geriausiai dirba tie darbuotojai, kurie gerai jaučiasi ir pailsi namuose, o ne skendi nuolatiniame chaose. Pasak Christine Andrukonis, svarbu nusistatyti kokybiško laiko šeimai ir sau valandas. „Nusistatykite laiką, kai nedirbate ir skirkite jį šeimai, tačiau nepamirškite ir laiko tik sau. Užtikrinkite, kad pakankamai ilsitės, geriate vandens, tinkamai maitinatės ir sportuojate“, – sako specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)