Tačiau pajuodę paakiai tikrai nėra neišsprendžiama problema. Dermatologai ir grožio ekspertai jų atsikratyti pataria vadovaujantis keliais naudingais patarimais. Pasirodo, kad be plastinės chirurgijos yra aibė kitų būdų, kaip be didelio vargo ir investicijų atrodyti gaiviai bei jaunatviškai.

Išsiaiškinkite priežastį

Pirmiausia, pravartu žinoti, kokia patamsėjusių paakių priežastis. Ją išsiaiškintus, bus daug paprasčiau rasti tinkamą sprendimą. Niujorke dirbantis akių chirurgas Brettas Kotlusas sako, kad išvaizdą darkantys patamsėjimai po akimis yra dažniausia priežastis, dėl kurios žmonės į jį kreipiasi.

„Paprastai ratilai po akimis išryškėja dėl šiose srityse esančio riebalinio audinio atsikišimo arba sunykimo ir įdubų atsiradimo“, – paaiškino specialistas.

Dėl riebalinių maišelių paakiai atrodo patamsėję, tačiau maišelių atsiradimą dažniausiai lemia genai. Pagalvokite, kaip atrodo jūsų tėvai ir seneliai. Jei jų paakiai pajuodę arba šias sritis „puošia“ maišeliai, problemą veikiausiai būsite paveldėjusios.

Vienas iš veiksnių visada – amžius

Anaiptol nedžiuginantys tamsūs ratilai, deja, savaime neišnyks. Su amžiumi jie tik ryškėja, kadangi senstant nyksta veido riebalinis audinys, todėl maišeliai po akimis tampa dar labiau matomi ir kelia dar didesnį nuovargio įspūdį.

„Su amžiumi veido srityje nyksta riebalinis ir kaulinis audinys, – sako Majamio dermatologijos ir lazerinių procedūrų institutui vadovaujanti Jill Waibel. – Dėl šios priežasties veidas įgauna liūdesio mimiką.“

Tas pats, beje, nutinka numetus svorio. Metant riebalus nuo pilvo, jie krenta ir nuo veido, o tai, deja, kuria senesnio žmogaus įspūdį.

Svarbiausia – prevencija

Sveikatos ir grožio ekspertai gali nurodyti įvairiausių būdų, kaip atsikratyti pajuodusių paakių, tačiau visi vieningai sutaria, kad kur kas lengviau užkirsti kelią jų atsiradimui, nei spręsti iškilusią problemą.

„Kad po akimis neišryškėtų tamsūs ratilai, reikia nuolatos naudoti akis gaivinančias priemones, – sako „Chalet Cosmetics“ įkūrėja Andrea Rodriguez. – Taip pat būtina pakankamai pailsėti ir gerti daug vandens.“

A. Rodriguez rekomenduoja kasdien naudoti kokį nors senėjimą lėtinantį kremą. Kokybiškas produktas turėtų pamaitinti ir sudrėkinti odą, todėl ji ilgiau išliks elastinga.

Puiki priemonė – miegas

Ratilų po akimis dažniausiai negalime pakęsti todėl, kad su jais atrodome pavargusios, bet kad jie būtų mažiau matomi, pirmiausia turime kaip reikiant pailsėti. Užvis geriausiai jėgas sugrąžina kokybiškas miegas.

„Jokiu būdu neatsisakykite grožio miego, – sako įmonės „Blu Skin Care“ savininkė Zondra Wilson. – Kodėl stingant miego po akimis išryškėja tamsūs ratilai, pasakyti sunku, tačiau tikrai aišku, kad tada oda tampa blyškesnė (taigi, sritys po akimis automatiška atrodo tamsesnės) ir gali sutrikti kraujotaka.“

Beje, grožio miegui įsitaisykite ant kelių pagalvių, nes ištisą naktį būnant horizontalioje padėtyje po akimis susikaupia skysčių, o šiek tiek kilstelėjus viršutinę kūno dalį skysčiai nuteka ir mažiau kaupiasi.

Prieš einant miegoti būtina nusiplauti veidą

Kiekvieną vakarą prieš eidamos miegoti būtinai nusiplaukite veidą švelniu prausikliu. Tai vienas iš paprasčiausių būdų užsitikrinti gaivią ir jaunatvišką išvaizdą. Kruopščiai nuvalykite visą makiažą.

„Jei nenusivalysite makiažo, ilgainiui imsite atrodyti vis labiau pavargusi, o to juk nenorite?“ – retoriškai klausia Zondra Wilson.

Šiai nuomonei, žinoma, pritaria ne vienas grožio konsultantas.

Apsaugokite odą nuo saulės

Jei vis dar nesate įsitikinusios, kad priemonė nuo saulės tiesiog būtina rūpinantis odos grožiu ir sveikata, žinokite, kad ją naudojant ratilai po akimis atrodys mažesni ir ne tokie ryškūs. Kosmetologai dažnai rekomenduoja priemones nuo saulės ir saulės akinius visada turėti su savimi.

„Priemonė nuo saulės užkerta kelią saulės spindulių skatinamai pigmentacijai. Oda išliks standi ir neims plonėti, kas taip pat nutinka dėl žalingo saulės poveikio“, – sako J. Waibel.

Įsigykite kokybišką maskuoklį

Kokybiškas maskuoklis padės labai greitai ir paprastai užmaskuoti tamsius ratilus. Jis ypač pravers, kai tenka skubėti. Makiažo specialistė ir tinklaraščio autorė Hillary Kline maskuoklį laiko efektyviausia priemone, padedančia, kai reikia greitai atsikratyti pajuodusių paakių.

Panaudojus maskuoklį, paakius rekomenduojama papudruoti biria pudra, kad priemonė neišsklistų ir ilgiau išliktų ant odos.

Šviesaus atspalvio maskuoklį taip pat galima sutvirtinti kokybiška kompaktine pudra.

Beje, renkantis maskuoklį, svarbu atsižvelgti į ratilų po akimis atspalvį. Jei jis violetinis, išmėginkite geltonos spalvos maskuoklį, jei rausvas – rinkitės žalsvo tono priemonę. Melsvus paakius geriausiai užmaskuosite naudodamos persikų atspalvio maskuoklį.

„Rausvos, lašišos atspalvio arba geltonos spalvos maskuojamoji priemonė efektyviai padės paslėpti paakiuose esančius ratilus – tik reikia atsižvelgti į jų spalvą“, – sako Niujorko estetikos centro konsultantė Liz Donat.

Prieš naudojant maskuoklį, odą būtina patepti paakių kremu.

„Kremas leidžia tolygiau paskirstyti priemonę, – sako vizažistas Johnas Stapletonas. – Ant kremo tepamas maskuoklis nesubėga į raukšles, jo sluoksnis neatrodo tarsi suskilinėjęs.“

Pavartokite antihistamino

Viena iš dažnai pasitaikančių pajuodusių paakių priežasčių – sezoninė alergija. Kaip sakė Beverli Hilse dirbanti dermatologė Tsippora Shainhouse, kam nors alergiškų žmonių paakiuose dažnai yra išsiplėtusių, stambių kraujagyslių. Kadangi paakių oda ypač plona ir jautri, pro ją labai gerai persišviečia ryškiai mėlynos kraujagyslės.

Jei pastebite, kad ratilai po akimis atsiranda tada, kai pasireiškia alergija, jums gali padėti kasdien vartojamas antihistaminas. Paakių paburkimą, anot T. Shainhouse, gali pavykti sumažinti vartojant pseudoefedriną. Tik atminkite, kad šių nuo peršalimo gelbstinčių preparatų poveikis jums gali ir nepatikti.

Kad nuslūgtų paburkimas, po akimis galima užsidėti šaltus agurko griežinėlius. Agurkuose daug natrio, todėl jie automatiškai sutrauks paakiuose susikaupusį skystį. Poveikio turėtumėte sulaukti ir apsišlaksčiusios veidą šaltu vandeniu. Jei šie metodai negelbsti, išmėginkite grožio konkursų dalyvių žinomą triuką – patepkite paakius kremu nuo hemorojaus: jis skatina kraujagyslių susitraukimą, todėl bent kuriam laikui padės atsikratyti maišelių paakiuose.

Pirmiausia išbandykite natūralias priemones

Tamsūs ratilai po akimis – erzinantis defektas, todėl savaime suprantama, kad, norint kuo greičiau jais atsikratyti, taip ir knieti išmėginti kokį nors taikant pažangiausias gamybos technologijas sukurtą ypač brangų kremą. Visgi nepamirškite, kad paprasčiausios priemonės taip pat gali pasiteisinti, be to, privalu paisyti pagrindinių taisyklių – pakankamai išsimiegoti, vakare kruopščiai nusivalyti makiažą, o ryte – apsišlakstyti veidą šaltu vandeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)