Mokymus paauglėms #GRLPWR vedanti Eglė Kislovski sako, kad svarbiausia pasirinkti teisingus pavyzdžius, kuo sekti ir ką bandyti: „Šiuolaikinė aplinka daro didžiulę įtaką, merginos mato savo besidažančias mamas ar sekamas influenceres internete, todėl nori daug ką išbandyti. Siūlau ne drausti dažytis, o suteikti kokybiškas žinias, kad jos dažytųsi pagal savo amžių.”

Ji kartu su grupe paauglių susitiko su „SLA Academy Vilnius” specialistais, kurie patarė, kaip ryškinti antakius ir kontūruoti veidą.

Antakiai gali sendinti

„Dažnai pastebiu, kad jaunos merginos, ypač paauglės, prisižiūrėjusios socialiniuose tinkluose vakarinių, proginių makiažų, užsienio žvaigždžių, labai mėgsta itin ryškinti, juodinti savo antakius. Sutikus taip pasidažiusią merginą gatvėje, būkime atviri, pirmas dėmesys krypsta ne į jos bruožus, grožį, o tik į antakius. Būtent toks akcentas itin sugriežtina įvaizdį ir labai sendina”, - įsitikinęs makiažo meistras Paulius Pijus Zulonas.

Dar viena merginų klaida - antakius pešiotis pačioms. Daugelis nežino, bet netinkamai ištraukus plaukelį gali atsirasti odos uždegimas arba dar blogiau, toje vietoje visai nebeataugti plaukelis.

Dabartinės tendencijos, ne tik paauglėms, bet ir moterims pataria rinktis švelnius, kakavinės, pilkos, chaki spalvomis švelniai paryškintus ir pašukuotus į viršų antakius. Tokiam įvaizdžiui sukurti naudojami šešėliai, pieštukai, antakių šukelės.

„Nereikia rinktis šokoladinių, tamsių atspalvių. Visada prisiminkite, kad pirmoje vietoje - švelnumas ir gaivumas, o ne ryškios linijos ir griežtumas”, - patarė P. P. Zulonas.

Persistengia su „highlighteriu”

Prieš dešimtmetį išpopuliarėjęs ryškus veido kontūravimas, dabar visai nebemadingas. „Ir ypač paauglėms”, - prideda P. P. Zulonas.

Norint paryškinti skruostus užtenka švelnių skaistalų, kurių idealus atspalvis - gaivus persikas, švelnus koralas.

„Merginos dažnai kontūravimo produktus dedasi griežtais linijiniais judesiais taip sukurdamos stambias linijas. Iš tiesų, reikėtų dengti lengvais „braukimo” judesiais.

Dar dažna ir grubi paauglių klaida - labai daug spindesį suteikiančios priemonės „highlighter”. Naudojant ją reikėtų nepamiršti, kad lietuvėms geriausiai tinka švelnios gelsvos spalvos, o ne sidabriniai, melsvi, rožiniai iliuminatoriai. Juos taip pat reikėtų dengti lengvais judesiais virš skruostikaulio, o ne griežtu „brėžimo” judesiu”, - patarė makiažo specialistas.

Bet kokiu atveju pradedant dažytis svarbu ne žiūrėti nuotraukas socialiniuose tinkluose, bet kreiptis pagalbos į savo mamas arba, jei šios visai nesidažo, į specialistus, kurie galbūt jas abi pamokytų pačių pradmenų, tuomet pasidažiusios paauglės nepraras jaunatviškumo ir paryškins savo gražiausius bruožus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)