Kosmetikos reikmenų rinkinys mamai, dar vienas megztinis tėčiui, dovanų čekis sesei ir stora knyga broliui... Pasak prekybos centro „Europa“ generalinės direktorės Rasos Vileikytės, tokios dovanos per Kalėdas lietuvių šeimose – įprastos, todėl nieko nestebina. Tuo tarpu norint, kad šventės išties būtų įsimintinos, gana vien padovanoti tai, kas išties netikėta, šiuolaikiška ir apgalvota, rašoma pranešime spaudai. Juk dovanos – puiki priemonė atspindėti savo pastangas ir rūpestį žmogumi.

„Priešingai nei rodoma filmuose, lietuviškos Kalėdos dažniausiai neturi nieko bendra nei su ant židinio sukabintomis kojinėmis, nei su blizgiais vakarėliais, po vienu stogu suburiančiais visą kvartalą. Nepaisant to, sutikdami didžiąsias metų šventes būdami „ne į temą“ – šiuolaikiškai pasipuošę ir apdovanodami artimuosius išskirtinėmis dovanomis – įgauname progą sukurti nepamirštamą šventę.

Todėl šįmet raginame laužyti tradicijas dovanojant tai, ko pats žmogus sau galbūt pagailėtų pirkti, kas netikėta ir tikrai džiugina“, – sako R. Vileikytė.

Kad nuspręsti, kaip šįmet pradžiuginti artimuosius, būtų lengviau, pateikiame 8 šiuolaikiškų dovanų idėjas.

1. Duoklė stiliui – lietuviškas kūrinys

Skirtingi lietuviški prekės ženklai šiuo metu – tiesiog „ant bangos“, todėl nauju lietuvišku stiliaus akcentu neabejotinai apsidžiaugs kiekvienas. Ypač didelę lietuviškais prekės ženklais pažymėtų gaminių pasiūlą šįmet siūlo lietuviško dizaino namai „Locals.lt“. Tarp jų – lietuvių pamėgtas „Laba Diena“, „Le Slap“, „Undress“, „Gėda Pelėda“ ir kiti ženklai, taip pat – garsiausių dizainerių vardai: Juozo Statkevičiaus, Dianos Paukštytės, Kristinos Kruopenytės ir kitų.

2. Įvaizdžio akcentas – elegantiška detalė

Kiekviena moteris žino, kad išties stilingas įvaizdis kuriamas iš detalių, o madinga rankinė – neatsiejama jo dalis. Šventinei dovanai idealiai tiks elegantiško stiliaus rankinė, o ant podiumų pristatytos mados sufleruoja, kad šįmet svarbu nebijoti spalvų – net ir tokių, kurios tuoj pat traukia akį.

3. Jaukumas kiekvieną akimirką

Malonus aromatas skatina laimės hormonų gamybą, todėl įteikdami artimajam jaukų namų kvapą drąsiai galite pridurti, kad šįmet jam dovanojate gerą nuotaiką. Kvapų pasirinkimas platus, todėl nesunkiai rasite tinkamą kiekvieno skoniui – nuo lengvų gėlių, ryškesnių vaisinių ar sodrių šokoladinių iki gurmaniškų ar net prabanga alsuojančių aromatų.

4. Kad nebūtų šalta

Kepurės, šaliko ir pirštinių komplektas – kasmet „pasitaikanti“ dovana. Tačiau idėja nebus banali, jei ją realizuosite paisydami naujausių mados tendencijų. Šįmet madingiausi – itin masyvūs šalikai ir ilgos, alkūnes siekiančios pirštinės. Tuo tarpu kepurių „klausimų“ į madą ir vėl sugrįžo beretės: vienspalvės ryškios ar margos, papuoštos ornamentais.

5. Aksesuaras solidžiam vyrui

Netiesa, kad tikram vyrui dovanoti tinka vien tik žvejybos įrangą: visai kaip ir moterims, jiems taip pat svarbu atrodyti puikiai, todėl stilingi aksesuarai vyrams – išties džiuginanti ir aktuali dovana. Gausybę vyriškų aksesuarų lankytojams siūlo „Suitsupply“ parduotuvė: nuo stilingų kaklaraiščių ir elegantiškų fantazijų, iki išskirtinių sąsagų ar akį traukiančių segtukų.

6. Kad svarbiausios akimirkos liktų atmintyje

Nors iš pirmo žvilgsnio nuotraukomis pripildyti albumai gali pasirodyti it tikra atgyvena, nepamirškite: mados keičiasi, bet vis grįžta. Taigi dabar toks nostalgiją keliantis albumas, pripildytas pačiais gražiausiais prisiminimais, – ir vėl šiuolaikiška. Tokia dovana neabejotinai patiks ir tėvams, ir seneliams, taip pat neabejinga ja liks ir antra pusė – juk net ir svarbiausios akimirkos kartais tiesiog pasimiršta...

7. Jaunystė veide

Teisinga veido priežiūra itin svarbi ir moterims, ir vyrams, mat tik ji padeda gintis nuo palengva atsirandančių raukšlių ir užtikrinti nepriekaištingą odos būklę. Kosmetikos parduotuvėse vertingų veido priežiūrai skirtų produktų apstu: tai ne tik skirtingi kremai, aliejai ir losjonai, bet ir makiažo priemonės. Žinoma, renkant artimam tokią dovaną reiktų prisiminti, kokių veido priežiūros priemonių šis jau turi. Ir atminti, kaip smarkiai džiugina tai, ko pats žmogus sau įsigyti galbūt neleistų.

8. Įspūdžių kupinas laikas

Galiausiai, kol vieni per Kalėdas tikisi dovanų gauti taip trokštamus daiktus, kitiems geriausia dovana – smagiai praleistas laikas. Jei ir jūsų artimieji labiau vertina pramogas, paisykite jų poreikių – padovanokite nuotaikingą laiką drauge, kurį praleisite pasinėrę į lūkesčius atitinkančias linksmybes. Gausybę pramogų idėjų siūlo „Gera dovana“ – nuo šuolių parašiutu ekstremalams iki romantiškų vakarienių mylintiems.

Prekybos centre „Europa“ gruodžio 15 d. skambėsiantis dainininko Martyno Kavaliausko koncertas, taps puikiu įvadu į didžiąsias metų šventes visai šeimai. Koncerto pradžia – 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)