1. Nori komplimentų ne mažiau už moteris

Kai kurie vyrai apsimeta, kad jiems pagyrimai nė motais, tačiau bet kuris, aiškinantis, kad jam nereikia komplimentų, tiesiog meluoja. Taip, mes galvojame apie tai, kaip džinsuose atrodys mūsų turtas. Taip, mes norime, kad jūs pastebėtumėte, kad marškinėlių rankovės tobulai apgaubia mūsų bicepsus. Juk sunkiai dirbome tam, kad jie išryškėtų. Tokie komplimentai – nesvarbu, jie įgarsinti ar išreikšti geidulingu žvilgsniu – mums primena, kas moteris pirmiausia patraukė. Tai apeliuoja į mūsų darvinišką atrankos suvokimą ir verčia mus galvoti apie prokreacijos galimybę. Na, bent jau apie praktikavimąsi.

2. Ir jie neturi būti vien apie išvaizdą

Dailiosios lyties atstovės turėtų žinoti, kad pagyrimai turėtų būti skirti ne vien mūsų kūnams. Tiesą sakant, svarbu, kad moterys gerai įvertintų dalykus, kuriuos vyriškumo sąvoka sumenkina, tokius, kaip gebėjimas gerai gaminti maistą. Pasakykite mums, kad mes esame puikūs tėvai, paslaugūs partneriai ar rūpestingi sūnūs. Tokie komplimentai nėra iš greitai pamirštamų ir jie dar labiau skatina norą įrodyti, kad mes esame verti šių gerų žodžių.

3. Vyrų sąžiningumas grįstas gerais ketinimais

Moterys turėtų žinoti, kad dažniausiai brutalus sąžiningumas yra mūsų būdas parodyti, kad jūs mums rūpite. Tik pagalvokite: visą dieną tenka būti su žmonėmis, kurie visiškai nedomina, tad vienintelis būdas tai įveikti – taukšti niekus. Tačiau su jumis mes norime visa tai pamiršti. Mes norime pasakyti, kodėl tavo motina erzina ir kaip galima nutraukti nesibaigiančius ginčus su drauge. Mes ne tik manome, kad tai išspręs problemas, bet ir norime parodyti, kad galvojame apie jus. Mama juk mokė, kad negalima meluoti tiems, kurie tau svarbūs.

4. Vyrai tikrai nori išspręsti jūsų problemas

Vienas didžiausių skirtumų tarp vyrų ir moterų – tai, kaip susidorojame su sudėtingomis situacijomis. Labai dažnai moterys nori kalbėtis apie tai, kas vyksta, vien dėl kalbėjimosi. Tiesiog žinoti, kad kažkas tikrai jas išklauso, ir yra pasiruošęs paguosti, kai visiškai blogai. Ir tame nieko blogo. Tačiau kalbant apie vyrus, jų instinktai verčia pateikti kaip įmanoma daugiau problemos sprendimo būdų. Tiesiog mes nenorime matyti žmonių, kuriuos mylime, kenčiančių. Tad jeigu norite, kad jūsų klausytume – ir nieko nedarytume, kad problema išsispręstų – pasakykite tai iš anksto. Tuomet mes žinosime, kad tereikia apkabinti.

5. Vyrai nori, kad būtų vertinamas jų patikimumas

Panašiai kaip ir sąžiningumo atveju, geras vyras demonstruoja įsipareigojimą moteriai tiesiog būdamas šalia. Taip, tai daugiau nei erzina, kai jūs vėl ir vėl kalbate apie pašlemėkus, kurie staiga nutraukia santykius ir dingsta be jokio paaiškinimo ar propaguoja kitokius šiuolaikinius merginimo būdus. Tai tarsi užburtas ratas: kuo daugiau jūsų laiko ir dėmesio sulaukia tokie vyrai, tuo labiau mums norisi jais tapti. Ir tai pralaimėjimas visoms pusėms. Tad verčiau nusišypsokite, kai mes nevėluojame į pasimatymą, ar parašykite padėkos žinutę, kai įrodome, kad mums galima skambinti bet kuriuo metu. Tai tiesiog teigiamas paskatinimas.

6. Tačiau vyrai nenori būti pririšti

Mes pripažįstame poros kartu leidžiamo laiko svarbą. Mes netgi sutinkame, kad geriausiuose santykiuose kasdienis meilės demonstravimas pagilina partnerystę. Tačiau tai nereiškia, kad negalime leisti laiko atskirai. Su draugais praleistas savaitgalis nesumenkina mūsų ryšio, kaip ir solo treniruotė sporto klube ar apsipirkimas parduotuvėje, kuri jūsų visiškai nedomina. Kaip moterims reikia laiko pabūti vien su draugėmis, taip ir mums reikia kitų vyrų draugijos ar laiko tik sau. Šis atskirai praleistas laikas perkrauna mūsų smegenis, dovanoja mums istorijas, kurias galime papasakoti jums, ir tada pas jus grįžtame geriau nusiteikę ir laimingesni.

7. Vyrams patinka moteriškumas

Nors joks nešališkas vyras nenori, kad moterys grįžtų į šeštojo dešimtmečio situacijų komedijose vaizduojamą gyvenimą, mes taip pat nenorime, kad moteriškumas dingtų kaip savybė. Tad nesigėdykite tų dalykų, kuriais skiriatės nuo mūsų, jeigu dėl to gerai jaučiatės. Gal mes ir ne visada pasakome, tačiau mums patinka gėlės ant stalo, malonus kvapas ar skanus maistas.

8. Jūs galite būti bosės miegamajame

Pasileiskite. Išreikškite savo fantazijas. Naudokitės rankomis. Parodykite mums, kas čia bosas, ir duokite nurodymus. Nesvarbu, kuo tai pasireikš, tačiau mums patinka, kai už uždarų durų perimate kontrolę į savo rankas. Jūsų paaiškinimai ne tik sustiprina mūsų intuiciją – mes patiriame pasitenkinimą nuo žinojimo, kad pasitenkinimą patiriate jūs, o tai laimėjimas abiem pusėms.

9. Kad patikėtum, reikia žinoti

Norite sužinoti, kodėl vyrams patinka sportas? Grynai pamatuota sėkmė. Galų gale, niekas nediskutuoja dėl įvarčių ar švieslentėje rodomų taškų skaičiaus. Sportininkas dirba siekdamas tikslo ir yra apdovanojamas už tai, kad įrodo savo pastangas.

Tad koks gi nenuginčijamas sėkmingo emocinio gyvenimo įrodymas? Tokie duomenys mažiau apčiuopiami. Vyrai bijo neaiškumo, nes dėl kažkokių priežasčių tai perša mintį, kad nesėkmė – čia pat. Turbūt spėjote pastebėti, kad mes negalima pakęsti visiškos nesėkmės. Jeigu norite tai sušvelninti, labai vertintumėme, jei taptumėte mūsų sąjungininkėmis emociniuose vandenyse. Pasakykite mums, jeigu buvome palaikantys, arba jeigu norite, kad atvirai pasipasakotumėme jautria tema. Tai tas pats, tarsi patapšnotumėte mums per petį, nes tai yra padrąsinimas, kuris leidžia mums būti labiau emocingais ir jautriais.

10. Stenkitės neišskirti vieno dalyko, ką vyrai daro blogai

Kiek svarbios numestos kojinės, jeigu pievelė kieme nupjaunama kiekvieną savaitę? Ar tikrai svarbi parduotuvėje pamiršta nupirkti prekė, jeigu visa kita iš sąrašo atkeliavo į šaldytuvą? Jeigu vaikas į draugo gimtadienį nuėjo su dėmėtais marškinėliais, tačiau puikiai atliko sunkią mokyklinę užduotį, ar tikrai pirmą faktą svarbu paminėti? Kartais pamirštame dalykus ir galbūt kartais tai nutinka dažniau, nei jums norėtųsi, tačiau mes esame tik žmonės. Ir daugiau nei tikėtina, kad mes darome viską, ką galime geriausio. Tad prieš pradėdamos plūsti mus, pagalvokite, ar tai verta ginčo, ir pasistenkite pasitikėti mumis, kai esame to verti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)