Mes pasidarėme jam svetimi. Jis jau turi kitą ir, kiek suprantu, tai prasidėjo jau prieš vaikui gimstant. Nuo pat gimimo auginu vaikutį viena.

Dirbu ir stengiuosi, jog mažyliui nieko netrūktų. Tik pati nerandu sau vietos. Vis negaliu sulaukti atsakymų: kodėl ir už ką taip su mumis vyras pasielgė? Kodėl paliko mažą vaikutį ir mane? Gal jūs galite padėti?

Darius Ražauskas

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki,

atsakymų ir galimų variantų daugybė. Bet ar atrastas atsakymas mums padės? Ar jums taptų lengviau, jei sužinotumėte, kad jus paliko, tarkime, dėl vaikystėje patirtų psichologinių traumų arba dėl baimės ir brandos trūkumo, arba dėl banalios ir greičiausiai laikinos aistros kitai moteriai? Tokiose situacijose galimi šimtai variantų. Ką pakeis atsakymas? Jums taps lengviau? Abejoju. Atsakymas neatstos vyro. Iš vyro jūs greičiausiai niekada ir nesulauksite pilno ir tikro atsakymo, nes greičiausiai jis pats jo nežino.

Ką daryti? Na, mes norėtumėme, kad jūs ateityje būtumėte laiminga. Tai įmanoma tik paleidus praeities vaiduoklius. Vyrui reikia atleisti. Taip, taip, tam niekšui. Skausmas ir įsižeidimas, kurį nešiojatės jūs kenkia jums pačiai. Ne jam, o jums. Nustokite kankinti save. Jau pakankamai laiko praleidote aukos pozicijoje. Laikas keisti situaciją.

Ankstesniuose atsakymuose esu minėjęs psichologo Olego Gadeckio knygą „Likimo dėsniai“. Joje puikiai atskleidžiama mūsų vidinė aukos arba mokinio pozicija. Būkite gera, išsitudijuokite šitą knygą. Jums nereikia dėl praeities kankinti savęs ir savo vaiko. Pamilkite save.

Tam pirmiausia reikia paleisti praeitį. Atleiskite jam, palinkėkite jam laimės naujoje šeimoje. Pamatysite, kaip pradės keistis jūsų vidinė savijauta. Žinoma, atleidimas neįvyks iš karto. Tam reikės nemažai laiko ir vidinio darbo. Maldos, meditacijos arba psichologinių pratimų. Kito kelio aš nežinau. Ir toliau save laikyti aukos pozicijoje ir laukti atsakymų, kurie nieko nepakeis realiame gyvenime, mano suvokimu niekur nevedanti strategija.

Priimkite proaktyvią poziciją. Atleiskite jam ir paleiskite jį.

Pradėkite kurti savo naują laimę, o praeitis lai tampa jums ne kančios šaltiniu, o galimybe augti.

Linkiu sėkmės.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)