1. Papurkškite kvepalų ant popieriaus skiautės, palikite kelioms minutėms ir tik tada pauostykite. Nepulkite uosti ką tik papurškus. Jei iškart nesusižavite užuostu kvapu - padėkite šį kvepalų buteliuką ir ieškokite toliau. Tinkamas kvapas turi iškart „prilipti“.

2. Radę du aromatus, kurie patinka, pasipurkškite juos ant skirtingų dilbių ir palaukite.

3. Duokite bent valandą kvapams atsiskleisti ir tik tuomet atlikite galutinį sprendimą, kuriuos kvepalus pasirinksite. Tik taip pajusite visas kvepalų natas, o ne tik pirmasias, kurios gali būti apgaulingos.

Išmokite kvepalų „kalbą“

Viršutinė nata – tai pradinis ir stipriausiai jaučiamas kvapas, kurį užuodžiate vos pasipurškus kvepalus. Viršutinės natos kvapas ima blėsti jau po pirmųjų 15-os minučių ir užleidžia vietą viduriniajai natai, kuri vadinama širdies nata. Ji atskleidžia pagrindinius kvepalų elementus ir „laikosi“ kelias valandas. Joms praėjus galima pajusti bazines kvepalų natas, kurios vadinamos aromato kulminacija.

Taigi, jei apsiperkant internetu matote kvepalų buteliuką, kurio viršutinė nata yra vanilė, o tai – jūsų mėgstamiausias kvapas, neapsigaukite, jau po penkiolikos minučių kvepalai gali imti skleisti visai kitą kvapą, kuris jūsų taip nebežavės. Kita vertus, patariama per daug negalvoti apie atskiras natas – svarbiausia pajusti visumą ir jos darną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)