Pirmas mitas: seksas atstoja treniruotę

Gana stipriai paplitęs mitas, kad aistringas seksas padeda sudeginti daugybę kalorijų ir atstoja treniruotę. Tiesa tokia, kad atlikus tyrimus paaiškėjo, jog mylintis maždaug 25 minutes vyrai sudegina apie 100 kcal, o moterys – maždaug 69 kcal. Šešias minutes trunkantis seksas trisdešimtmečiui vyrui padeda sudeginti maždaug 20 kalorijų, o tai vos keturiolika kalorijų daugiau nei tiesiog... sėdint ir žiūrint televizorių.

Antras mitas: maži pasikeitimai dietoje veda į didelius pasikeitimus metant svorį

Tai nereiškia, kad maži žingsneliai sveikos gyvensenos link nesiskaito, tačiau taip tiesiog greičiausiai nepasieksite norimo rezultato. Didesniems ir vizualiems rezultatams prireiks ir didesnių pastangų, neužteks tik atsisakyti paskutinio pyragėlio kąsnio.

Trečias mitas: prireiks šimtų pritūpimų, kad turėtumėte tobulą užpakaliuką

Pasak trenerės Camillos Akerberg, yra kur kas daugiau būdų, kuriais galite pasiekti puikių rezultatų ir pritūpimai nėra vienintelis kelias į treniruotus sėdmenis!

„Turėdama apatinės nugaros dalies traumą negalėjau daryti pritūpimų trejus metus. Supratau, kad pritūpimai net nėra tokie efektyvūs kaip kai kurie kiti pratimai, tad į treniruotes reikėtų įnešti įvairovės“, – teigia trenerė.

Ketvirtas mitas: kalorijų skaičiavimas – geriausias būdas išvysti rezultatą

Kalorijų skaičiavimas padeda geriau suprasti, kiek ir kokio maisto kasdien suvartojate.

„Visi žinome, kad jei suvartojame daugiau kalorijų nei jų išnaudojame, tai, paprastai kalbant, likusios virsta riebalais. Taigi, jei sudeginsite daugiau kalorijų nei suvartojote – numesite svorio. Vis dėlto, kasdien skaičiuoti kalorijas ilgainiui gali tapti tikru iššūkiu“, – aiškina trenerė.

C. Akerberg teigimu, žmonės tiesiog pavargsta tai daryti, tad šis būdas sveikai maitintis niekur neveda.

Penktas mitas: privalote valgyti lapines daržoves ir visai atsisakyti cukraus

Nors sveika mityba reiškia daugiau daržovių jūsų lėkštėje, tačiau tai neturi būti kone vien lapinės daržovės. Mitybos racioną turi papildyti įvairios daržovės, švieži vaisiai, uogos, liesi baltymai.

Pasak C. Akerberg, jei visai atsisakysite cukraus ir krimsite vien lapines daržoves – greitai neištversite ir grįšite prie senojo gyvenimo būdo. Nebadaukite, verčiau dažnai valgykite nedideles sveiko maisto porcijas.

Šeštas mitas: reikia atsisakyti angliavandenių

Didelė tikimybė, kad jei domitės, kaip atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, jau esate girdėję patarimą atsisakyti angliavandenių. Tiesa ta, kad taip padarius tiesiog išbalansuosite organizmą.

Angliavandeniai suteikia energijos ir sotumo jausmą, tad tik įsivaizduokite, kas nutiks jų visai atsisakius. Vartokite lėtai pasisavinamų angliavandenių: rudųjų ryžių, pilno grūdo makaronų, saldžiųjų bulvių ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)