Vedęs žmogus, truputį jaunesnis. Po laidotuvių skubiai iš tėviškės išvykau, bet sulaukdavau jo skambučių, neatsiliepdavau ir blokuodavau, kartais draugiškai pasikalbėdavome. Kalbėdavau apie jo atsakomybę šeimai - nieko nenorėjo girdėti.

Taip ir tęsiasi - kartais pasikalbame, kartais neatsiliepiu, kartais piktai kalbamės. Sakau netiesą, kad jį seniai pamiršau (saugau jį nuo išgyvenimų). Kai lankau kapines, kartais pasimatome, pasikalbame, bet vėliau būna dar sunkiau. Santykius tada turėjome, dabar liko pokalbiai. Tai žmogus, kuris sugeba mane pralinksminti.

Kai paskambina - juokiuosi linksmai, o po pokalbio - ilgesys. Jaučiu, kad mumyse liko žaizdos, abu išgyvename, tik jis man kalba apie savo jausmus, o aš viską neigiu. Gal užblokuoti telefoną amžinai ir kažkada vis tiek pasimirš ši istorija? Jo dukros jau suaugusios.

Žmogus nori pradėti gyventi kartu, bet aš netikiu mudviejų laimingu gyvenimu poroje, juk suteikęs šeimai skausmo - laimingas nebūsi. Kažkada moteris išskyrė mūsų šeimą, vaikai liko be tėvo, o aš - be vyro. Nenoriu elgtis taip pat. Buvo mintis tada pasikalbėti su jo žmona, bet gerai, kad jos atsisakiau. Girdėjau, kaip ji kalbasi su vyru - joje labai daug pykčio. Prašau patarimo.

Darius Ražauskas

Pataria santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki,

jūs mastote teisingai. Suteikti skausmo kitai moteriai ir pasistatyti savo laimę iš sudraskytos šeimos būtų sunkus variantas.

Ką daryti? Pirmiausia pasikeiskit savo numerį ir kitus kontaktus, kuriuos jis žino. Parašykite jam laišką be galinio adreso (jei žinot jo adresą) arba sms žinutę, kad tarp mūsų nieko nebus, atstok. Jei toliau mane persekiosi, kreipsiuos į teisėsaugą. Jam toks šaltas dušas reikalingas.

Jokiu būdu nepalaikykite tolesnio bendravimo. Tai kursto vyro aistrą, svajones ir viltis. Kartais vyrai turi sunkius periodus šeimoje, kurių metu įsimyli kažką iš šalies. Nepasiduokite šitai iliuzijai, kad sudraskius jo šeimą, jis ir jūs būsite laimingi žmonės. Praktikoje tokie atvejai labai reti.

Kai tik pakeisite savo kontaktus, skirkite daugiau laiko sau, saviugdai, naujoms knygoms. Užimkite protą nauja veikla. Po truputi bėgant laikui jis palengva išnyks iš jūsų širdies. Jei yra galimybė po tokių „skyrybų“ gerai išvykti į piligriminę ar pažintinę kelionę. Dar įdomesnis variantas savaitei ar dviems pasiimti atostogas ir tą laiką nuvykti pagyventi į vienuolyną. Tai duoda puikų restartą. Daugelis vienuolynų turi programas svečiams su nakvyne. Aplinkos ir žmonių pakeitimas padės restartuotis naujam gyvenimui be jo.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)