Jeigu norite turėti pagal amžių gražiausią įmanomą odą, pasinaudokite specialistės Darlene O’Garos iš Australijos odos klinikos patarimais. Specialistė atskleidė, ką galite padaryti, jeigu norite užkirsti kelią senėjimo procesams bet kuriame amžiaus tarpsnyje.

Trečia dešimtis

Pasak D. O'Garos, kalbant apie odą, trečia dešimtis yra labai svarbi. Jeigu pradėsite rūpintis anksti, džiaugsitės nepriekaištinga oda ketvirtoje ir net penktoje dešimtyse.

„Trečioje dešimtyje svarbu nustatyti, turite sausą ar riebią, jautrią ar mišrią odą, kad kasdienė jos priežiūra atitiktų jūsų odos tipą. Patikėkite manimi, jūsų oda vėliau gyvenime už tai atsidėkos, – tikina D. O'Gara. – Paprasta rutina – valymas, stimuliavimas, drėkinimas ir apsauga nuo ultravioletinių spindulių – suteiks tvirtą pagrindą, kai oda pradės senti.“

Ji rekomenduoja trečią dešimtį skaičiuojančioms moterims pas odos priežiūros specialistą lankytis kas tris-šešis mėnesius, kad jis užtikrintų, jog odos tipas nepasikeitė ir kasdienė priežiūra jūsų odai garantuoja geriausius rezultatus.

Jos teigimu, mikrodermoabrazija yra fantastiška procedūra, kurią reiktų pradėti trečioje dešimtyje. Ji giliau išvalo, nušveičia ir sudrėkina odą, nei tai įmanoma pasiekti namuose.

„Ji švelniai pašalins negyvas paviršines ląsteles, atkimš poras ir oda taps švaresnė, lygesnė ir skaistesnė, – aiškina D. O’Gara. – Veiksmingai taikant natūralų odos atjauninimo procesą, mikrodermabrazijos procedūra veiksmingai padeda įveikti ankstyvus senėjimo požymius, kuriuos sukelia saulės spinduliai, odos sausumas, spuogai, dėmės, randai ir smulkios raukšlės.“

Ketvirta dešimtis

Ketvirta dešimtis yra tas dešimtmetis, kai ląstelių atsinaujinimas pradeda lėtėti.

„Ketvirtoje dešimtyje galite pastebėti kelias smulkias raukšleles, pilkesnę nei įprastai odą, raukšles akių kampučiuose ir pradedančias ryškėti rudas dėmeles, – dėsto D. O'Gara. – Su amžiumi mūsų oda tampa jautresnė dirgikliams ir pažeidimams, o siūlą primenančios kraujagyslės po tolimiausiu jūsų odos sluoksniu dažnai tampa matomos plika akimi.“

Pasak specialistės, lazerinės atjauninimo procedūros siūlo veiksmingiausią tokių ketvirtoje dešimtyje atsirandančių trūkumų, kaip pigmentacija, išryškėjusios kraujagyslės ir bendras raudonumas, sumažinimą, o priešraukšlinės injekcijos veiksmingai užkerta kelią pasikartojančioms dinaminėms linijoms, kurios pradeda ryškėti ant jūsų veido.

Penkta dešimtis

Penkta dešimtis yra tas laikas, kai aplink burną, akis ir ant kaktos ima ryškėti gilesnės raukšlės. Taip pat penktą dešimtį skaičiuojančios moterys pastebi aplink akis tamsėjančius ratilus. Tai idealus laikas griebtis procedūrų, kurios orientuotos į kolageno generavimą.

„Mintis tokia, kad penktoje dešimtyje ir šeštos pradžioje reikia sukaupti kaip įmanoma daugiau kolageno, kad kai jūsų organizmas jo jau negamins, jūs turėtumėte pakankamą rezervą, – aiškina D. O'Gara. – Rinkitės produktus, kuriuose yra senėjimą stabdančių ingredientų, tokių kaip vitaminas A, retinoinė rūgštis ir retinoidai, nes kalbant apie karą su odos senėjimo požymiais jie daro stebuklus.“

Šešta dešimtis ir daugiau

Tikrai įmanoma puikiai atrodyti ir jaustis sulaukus šeštos dešimties ar dar daugiau.

„Jūsų odai senėjant, organizmas gamina mažiau elastino ir kolageno, todėl pablogėja skaidulų kokybė, dėl ko oda po jūsų akimis, palei žandikaulio liniją gali tapti plonesnė ir glebesnė, o aplink akis, burną ir ant kaktos – susiraukšlėt“, – sako D. O'Gara.

Šiai amžiaus grupei siūlomos procedūros, derinančios odos atjauninimą, kolageno indukciją ir kosmetines injekcijas.

„Viskas įmanoma be chirurginių operacijų, kad sentumėte gracingai ir lėtai“, – neabejoja D. O’Gara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)