Noriu likusį gyvenimą praleisti su juo, jis sako tą patį, tačiau galvoju, kaip tai padaryti. O gal pamiršti jį ir pasakyti ne? Tačiau mus sieja daug bendro... Nežinau, kaip pasielgti, man taip gyventi labai sunku, patarkite, ačiū.

Darius Ražauskas

Pataria santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki,

sunki, bet labai standartinė ir dažna situacija konsultacinėje praktikoje. Tai, ką jums atsakysiu gali nepatikti. Daugelis gerų vaistų turi kartų skonį. Iš pradžių kartus skonis, poto saldus rezultatas.

Įsimylėjimas laikinas biocheminis dalykas. Jis sėkmingai ateina ir praeina. Kas įdomiausia – visada. Dažniausiai pagyvenus kartu metus ar dvejus. Galiu drąsiai lažintis iš tūkstančio eurų, kad jei jūs ir jis išsiskirtumėte ir sukurtumėte naują šeimą, o tai reiškia pradėtumėte gyventi kartu, tai po metų pradėtumėte matyti vis didesnius vienas kito trūkumus, dar po metų sąrašas jau būtų paklodės dydžio, o dar po metų jūsų naujoje šeimoje konfliktai judėtų pilna jėga. Artėtų dar vienos skyrybos.

Kadangi jūsų abiejų pasąmonėje skyrybos jau vieną kartą buvo grėblys ant kurio lipote, vėl galiu lažintis, kad ant jo užlipsite ir čia, naujoje šeimoje.

Ką noriu pasakyti? Įsimylėjimas ateina ir praeina. Tai nėra stebuklas, kurio reikia vaikytis. Geriau ramiai pradėti dirbti su saviugda ir savianalize savo poroje. Lėtai keisti situaciją į gerą. Tai sunkus kelias, bet duodantis daug geresnių ir ilgalaikių rezultatų.

Vyrai dažniausiai nori skirtis ir gyventi su meiluže. BET. Didysis „bet“. Dažniausiai jie neišsiskiria arba išsiskiria, bet su meiluže jau niekada nesituokia. Gyvena kol patogu, kol klesti įsimylėjimas. Bendra buitis ir žmogaus biochemija visada įsimylėjimą užbaigia. VISADA. Įsimylėjimas praeis su visais šios planetos vyrais.

Daugelis moterų gyvendamos susimetusios jaučiasi ne visai pilnavertės, o kai prasideda realūs konfliktai, pradeda visko gailėtis ir nori grįžti arba ieškoti naujo. Ir tai – pasaka be galo.

Ką aš siūlau? Neardyti savo šeimos ir jo šeimos. Susitikti ir pasikalbėti su jo žmona. Tema: kaip jums geriau nutraukti savo santykius su jos vyru. Ji turi sužinoti, kas tarp jūsų vyko – tai padės jums lengviau jį išmesti iš galvos.

Pasikalbėti su jo žmona reikia, kad pirmiausia pati pajustumėte save ir ją. Mes dažnai to nenorėdami griauname svetimas šeimas dėl savo norų ar simpatijų.

Jo žmonai su jumis irgi bus naudinga pabendrauti, nes ji galbūt sužinos (jei nežino) daug realesnę situaciją. Pasakykite, kad norite nutraukti santykius ir išsaugoti ir savo, ir jos šeimą. Jai tai irgi bus šaltas dušas, bet reikalingas. Žaizdą reikia gydyti kol dar ne vėlu. Jei jos vyrą tiesiog paliksite, o žmona apie tai nieko nesužinos, tik laiko klausimas, kada jis pradės savo šeimą ardyti su kita. Suteikite ir jai šansą išsaugoti savo šeimą.

Skirkite laiko saviugdai. Manau jums patiks puiki psichologo knyga lietuvių kalba: Olegas Gadeckis „Likimo dėsniai“. Ji padės ramiau išanalizuoti savo situaciją ir gyvenimą.

Iš tokio trumpo laiško sunku tiksliai spręsti apie situaciją. Galiu klysti.

Linkiu gerų sprendimų.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)