Kalbant apie pastaruosius, galima pradžiuginti tas, kurios be didelio vargo geba laikytis dietų ir skrupulingai susiderinusios racioną sulaukia pageidaujamų rezultatų.

Toliau paminėtos penkios supermodelių išmėgintos ir pasiteisinusios nuostatos, kuriomis, kaip maitinimosi gairėmis, galėtų pamėginti kliautis kiekviena.

Gisele Bündchen propaguoja daržovėmis pagrįstą mitybą

Apie brazilų modelio Gisele Bündchen ir jos sutuoktinio Tomo Brady propaguojamą augalinės kilmės ir ekologišku maistu pagrįstą mitybos režimą išgirdome dar 2016-aisiais. Nuo tada jų asmeninio virėjo Alleno Campbello su išmone atitinkamai paruošti patiekalai sveiką mitybą propaguojančių bendruomenių sutinkami kaip tikra sensacija.

Beveik 80 proc. viso raciono sudaro daržovės, o likusius – neskaldyti grūdai, pvz., soros ar bolivinė balanda, taip pat pupelės, liesa mėsa – antiena, žole šeriamų galvijų mėsa ir kt., bei natūraliomis sąlygomis užaugusi lašiša.

Tam tikrus produktus, aišku, būtina negailestingai išbraukti iš vartotinų sąrašo. G. Bündchen ir T. Brady neegzistuoja nei baltasis cukrus, nei kvietiniai miltai, nei joduotoji druska, nei kofeinas, nei grybai, nei bulvinių šeimos augalai (kitaip sakant, pomidorai, paprikos, baklažanai ir kt.). Šviežiais vaisiais gali mėgautis nebent poros atžalos.

Nors ruošti maistą ir apskirtai planuoti, ką valgyti, dėl šių išimčių lengva nepasirodys, vienui viena „švarios“ mitybos savaitė gali paskatinti atsisakyti ydingų įpročių.

Carolyn Murphy ištikima šarminei dietai

Laikantis šarminės dietos privalu atsisakyti rūgštinių produktų (kad pavyktų pakeisti organizmo pH), tačiau vaisius, daržoves, riešutus ir ankštines kultūras galima vartoti drąsiai. O štai mėsą, žuvį, pieno produktus, kiaušinius, grūdus ir alkoholį tikrai teks riboti.

Nors skeptikai tvirtina, kad visas virškinamas maistas skrandyje vis tiek susiduria su rūgštine terpe, todėl subalansuoti pH pavyksta nebent trumpam, tačiau nekyla abejonių, kad daržovės, vaisiai ir neriebūs baltymų turintys produktai tikrai teigiama veikia širdį.

Jei būgštaujate, kad griežtai laikytis šarminės dietos gali nepavykti, semkitės įkvėpimo iš nesenstančios C. Murphy, garsiai deklaruojančios savo ištikimybę šarminiam vandeniui ir transcendentinei meditacijai, kuriai turi būti dėkinga už subalansuotą ir stabilią gyvenseną.

Miranda Kerr renkasi dietą pagal kraujo grupę

Natūropato Peterio J. D‘Adamo daug diskusijų sukėlusi mitybos sistema pagrįsta skirtingoms kraujo grupėms tinkamais produktais. Jos sekėjai skatinami prisilaikyti vegetariško mitybos režimo ir visiškai atsisakyti kukurūzų, kviečių bei tam tikrų ankštinių kultūrų.

Nors 2014 metais pasirodžiusioje mokslinėje apžvalgoje buvo aiškiai nurodyta, kad nėra jokios koreliacijos tarp atskirų P. J. D’Adamo sudarytų programų ir skirtingų kraujo grupių, tačiau kaip tik joje galima rasti patvirtinimą, kad A kraujo grupei skirtas planas pasiteisino: sumažėjo KMI, juosmens apimtis, kraujospūdis, cholesterolio bei insulino lygis ir kt. Tokių rezultatų pavyko pasiekti ir šiuo mitybos planu patikėjusiam australų modeliui Mirandai Kerr.

Bridget Malcolm – prisiekusi veganė

Veganišką mitybą liaupsina visas būrys pasaulio įžymybių, pradedant amerikiečių ritmenbliuzo diva Beyonce ir baigiant australų „Victoria‘s Secret“ modeliu Bridget Malcolm. Iš veganiško mitybos plano išbraukti visi iki vieno augalinės kilmės produktai. Pasak jos propaguotojų, vartojant vien vaisius, daržoves ir grūdus pavyksta kuo puikiausiai patenkinti visus mitybinius organizmo poreikius – tereikia tinkamai suderinti produktus.

„Kai tik tapau vegane, visi kaip vienas ėmė tvirtinti pastebėję mano veide ypatingą spindesį“, – sakė B. Malcolm.

2015 metais organizacija „PETA Australia“ B. Malcolm išrinko seksualiausia vegetare. Galbūt jos žodžiai ir titulas galėtų būti akstinas susivilioti žaliavalgyste?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)