„Pirmas dalykas – neieškoti. Daugelis moterų neranda todėl, kad jau ant tiek užsiprogramavo save ieškojime, kad susidarė toks traumuotas psichologinis takelis: „Aš ieškau, nerandu, viskas blogai, neegzistuoja geri vyrai“ ir panašiai. Tai pirmas dalykas – atsipalaiduoti, paleisti tą mintį, pasakyti sau „man viskas gerai vienai“ ir nustoti ieškoti. Nustoti vargti“, – sako santykių ekspertas.

D. Ražausko teigimu, jei jau ilgą laiką vyksta paieškos ir jos nesiseka, reikia keisti psichologinį nusiteikimą. „Reikia nebeieškoti ir atlikti „nusinulinimo“ laikotarpį. Kas yra „nusinulinimas“? Šiuo laikotarpiu keičiate savo charakterį ir paradigmą – kaip žiūrite į aplinką ir į pasaulį. Pradedate dirbti su savo protu – geriausiai tinka ankstyvos rytinės praktikos, t.y. meditacija, malda, „mindfulness“ ir panašūs koncentraciniai, psichologiniai arba dvasiniai pratimai, kurie ramina. Ramiai, savimi pasitikinčiai moteriai yra žymiai lengviau susirasti partnerį net jo neieškant. Vyrus pačius traukia prie tokių moterų“, – teigia santykių ekspertas.

Pasak D. Ražausko, didžiulė klaida susikoncentruoti tik į tai, kad jums labai reikia partnerio.

„Tas vidinis noras atsispindi per kūno kalbą ir taip atstumia vyrus, nes jie jaučia, kad jie tokios „stiprios“ meilės, poreikio neatlaikys, jie pasąmoningai jaučia, kad anksčiau ar vėliau pabėgs. Jie gali pasinaudoti, pabūti su tokia moterimi, bet nenorės su ja kurti ilgalaikių santykių, nes iš jos aiškiai juntamas „labai reikia santykių“ ir tai atstumia“, – įspėja santykių ekspertas.

Taigi, pasak D. Ražausko, labai svarbu nebeieškoti ir nebelaukti, o tiesiog susikoncentruoti į save, visapusišką tobulėjimą, mokymąsi.

„Kitas labai svarbus žingsnis, norint kuo greičiau susirasti gerą antrą pusę yra visiems buvusiems partneriams, o tokių greičiausiai kažkada buvo, atleisti, paleisti ir pradėti linkėti jiems laimės. Tai nėra lengva ir greita, rekomenduoju psichologo Olego Gadeckio knygą „Likimo dėsniai“, joje yra įvairių pratimų, kuriuos darant galima bandyti pagerinti savo asmeninius santykius. Tam reikia kasdienio darbo, nes pasakyti „aš atleidau ir paleidau“ – neužtenka.

Kartais paprašai žmogaus atsiminti buvusiojo veidą ir matai, kad jį atsiminus, žmogaus veide matosi įtampa, susikaustymas, kūno kalba išduoda, kad žmogus sau sako, kad atleido, bet iš tikrųjų viduje dar gili neapykanta arba įtampa to žmogaus atžvilgiu. Buvusiems partneriams reikia atleisti, juos reikia paleisti, palaiminti ir pradėti linkėti laimės“, – teigia santykių ekspertas.

Pasak jo, naudojantis šiais patarimais laikui bėgant moteris ims labiau pasitikėti savimi, įgaus vidinės ramybės, tad natūraliai atsiras ir dėmesį rodančių gerbėjų.

„Tuomet nereikia skubėti, nes dažniausia moterų daroma klaida, kad jos tuomet ima kurti santykį su pirmu pasitaikiusiu, tačiau reikia laukti, kol atsiras bent keli rodantys dėmesį ir tuomet ramiai iš jų rinktis, niekur neskubėti.

Tai nereiškia, kad su kiekvienu iš jų reikia bėgti į lovą, galima laikyti atstumą ir stebėti. Renkantis vyrą svarbiausia žiūrėti jo atsakomybės lygmenį: ar jis laikosi savo žodžio, ar jis gerbia laiką, ar gerbia savo pažadus. Iš vyro atsakomybės išplaukia visa kita“, – sako D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)