Kūrybinio nuotakos makiažo rungtyje I. Baltrušaitienė buvo įvertinta Aukso medaliu. Beje, meistrei buvo įteiktas dar vienas aukso medalis už naujų tendencijų sklaidą bei ankstesnius pasiekimus vizažo srityje. I. Baltrušaitienė dar 2015 m. yra tapusi Europos čempione, o 2017 m. vykusiame Pasaulio čempionate, nuotakos makiažo rungtyje, iškovojusi 4-ąją vietą.

Panašu, kad būsimosios visos Lietuvos nuotakos gali džiūgauti, nes būtent meistrė iš Lietuvos įrodė, koks yra pats profesionaliausias makiažas bei padiktavo makiažo tendencijas visam pasauliui. Anot vizažistės, kiekviena šalis turi savus grožio standartus, kurie nesikeičia metų metais, o ir atstovams iš mažos šalies visada būna sunkiau būti pastebėtiems.

„Šis čempionatas įrodė, kad reikia kovoti už naują požiūrį, naujas tendencijas, atsisakyti dirbtinės pompastikos ir siekti estetiško, modernaus ir novatoriško įvaizdžio“, – sakė ji.

Kartu su Lietuvos grožio specialistų komanda į Paryžių vyko ir komandą palaikė kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

„Niekas negali sumaišyti to skonio ir mados pajautimo, kokį reprezentuoja Lietuvos grožio specialistų komandos nariai. Nemigos naktys, tūkstančiai prarastų nervų dalelių vardan tikslo būti įvertintais, pastebėtais ir nebijančiais būti kitokiais - išskirtiniais. Konkursantės su savo darbais gali vykti į madingiausių žurnalų fotosesijas ir demonstruoti aukštą lygį“, – teigė J. Mačiulienė ir priduria, kad reikia įdėti daug pastangų, norint keisti nusistovėjusius grožio standartus tam, kad Lietuvos vardas skambėtų Pasaulio ir Europos čempionatų erdvėse.

Anot vizažistės I. Baltrušaitienės, kelias link šio titulo nebuvo lengvas.

„Ruošiantis pasaulinio lygio konkursams labai svarbu atsižvelgti į vertinimo kriterijus, suburti komandą, pristatyti vientisą ir išbaigtą nuotakos įvaizdį. Komisija vertina ne tik atliktą nuotakos makiažą, bet ir kitus elementus – šukuoseną, suknelę, papuošalus, avalynę, manikiūrą ir t.t. Taigi vizažistas sukuria bendro įvaizdžio viziją, kurią įgyvendinti padeda komanda“, – pasakojo vizažistė.

Jos nuomone, geras vizažistas turi nuolat domėtis naujausiomis mados bei makiažų tendencijomis, matyti tai, kas vyksta pasaulyje, kokias tendencijas diktuoja aukštoji mada.

„Tai profesija, kuri reikalauja nuolatinio tobulėjimo. Neužtenka baigti makiažo kursų, ar pasimokyti įsijungus socialinius tinklus. Pirmiausia būtina įgyti tvirtus pagrindus ir mažais žingsneliais kopti link savo meistriškumo“, – pasakojo vizažistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)