1. Laikykite savo paakių kremą ir nagų lakus šaldytuve

Kai kurie paakių kremai parduodami pakuotėse su metalo antgaliu – jo šaltumas turėtų padėti sumažinti paakių paburkimą ir atvėsinti odą. Visgi, tokį patį efektą galite gauti tiesiog įdėjusios įprastą paakių kremą į šaldytuvą. Šaldytuvas taip pat puikiai tinka ir nagų lakui laikyti – jis ne taip greitai susens ir sutirštės.

2. Odos priežiūros priemones naudokite paeiliui pagal jų „sunkumą“

Odą tepame įvairiais kremais, geliais, serumais ar aliejais, tad nederėtų pradėti nuo aliejaus ir pabaigti lengvu serumu nuo raukšlių, nes tokiu būdu tikrai negausite maksimaliausio rezultato.

3. Nelieskite savo veido nebent tai būtina

Jūsų rankos nešvarios. Kai biure pasiremiate smakrą ranka ar liečiate skruostus – paliekate ant veido bakterijų, kurios tampa potencialiomis įvairių bėrimų sukelėjomis.

4. Purškiama kosmetikos bazė ir fiksatorius – būtinybė

Kosmetikos bazė – puiki priemonė, kuri paruoš jūsų odą makiažui ir padės jam išsilaikyti visą dieną. Tačiau nepamirškite makiažo užbaigti purškiamu fiksatoriumi, kuris užtikrins, kad makiažas liks toks, kokį sukūrėte dar ryte.

5. Išsitepkite plaukus kondicionieriumi prieš pasiplaukiojimą papludimyje ar baseine

Taip padėsite plaukams išvengti chloro ar druskos daromos žalos, plaukai ne taip išsausės.

6. Keli lašai eterinio aliejaus ant dušo grindų privers pasijusti it SPA

Tai, ko gero, pats seniausias gautas patarimas, kurį nuolat naudoju. Šis triukas net paprastą rytinį dušą paverčia tikru ritualu. Jei esu apsnūdusi, o reikia žvalumo – tekant vandeniui užlašinu kelis lašus eukalipto eterinio aliejaus, tačiau, jei prieš miegą norisi atsipalaiduoti – pasitelkiu levandų eterinį aliejų. Išsirinkite savo mėgstamą aliejų ir atsipalaiduokite duše.

7. Naudokite švelnesnį rankšluostį plaukams

Įprastai susukdavau plaukus į įprastą rankšluostį ir stipriai suspausdavau, kad nubėgtų vandens likučiai. Nė nesuvokiau, kokią žalą plaukams darau, kol neįsigijau švelnesnio rankšluosčio skirto būtent plaukams. Šlapi plaukai gerokai lengviau pažeidžiami, tad nepersistenkite sausindamos.

8. Lūpų balzamas – universaliausias produktas, kurį galite turėti

Galite juo pamaitinti odeles aplink nagus, suvaldyti visai ne vietoje styrantį plauką ar pridėti šiek tiek švytėjimo akių vokams.

Lūpų balzamas

9. Niekada nepraleiskite dušo po treniruotės

Kūno aknė – reali grėsmė. Lengviausias būdas, kaip galite „užsitarnauti“ bjaurių bėrimų, tai nenusiprausti po treniruotės. Viena dermatologė man patarė bent jau naudoti drėgnas servetėles kūnui, tačiau jei po to vėl užsidedate prakaituotus drabužius – iš to mažai naudos.

10. SPF geriausiai apsaugo nuo senėjimo

Nuo senėjimo geriausiai apsaugo kremas nuo saulės, tad jį naudokite net labiausiai apsiniaukusiomis dienomis. Jei bijote, kad jis užkimš poras ir veidą nusės bėrimai – įsigykite būtent veidui skirtą kremą su SPF apsauga.

11. Mėgstate naudoti sausą šampūną? Pabandykite tai padaryti prieš miegą

Sausas šampūnas gali prailginti laiką tarp galvos plovimų, tačiau pabandykite jį užsipurkšti prieš einant miegoti – per naktį jis veiks žymiai kruopščiau ir ryte plaukai bus gerokai puresni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)