Keli plaukų stilistai atskleidė, ką kasdien daro puikių plaukų savininkės. Pasirodo, viskas labai elementaru ir padaroma namų sąlygomis.

1. Moteris, turinti puikius plaukus, kiek įmanoma vengia plaukų tvarkymo karštais prietaisais

Būkime sąžiningi, kartais be džiovintuvo ar karštų suktukų apsieiti tiesiog neįmanoma. Garsenybių plaukų stilistas Michaelas Duenas, įsteigęs bendrovę „Hair Room Service“, rekomenduoja garinius plaukų suktukus, kurie patys neįkaista, o plaukai kaista dėl garų, kurie prasiskverbia per suktuko poroloną. Tačiau jeigu be karštų prietaisų (tai gali būti džiovintuvai, garbanojimo ar tiesinimo prietaisai, karšti suktukai) apsieiti negalite, visada naudokite purškiamą priemonę nuo karščio, pataria plaukų stilistė Eve Galminche.

2. Ji visada miega ant šilkinės pagalvės

Glotni šilko tekstūra nepažeis jūsų plaukų kutikulės miego metu, kaip tai padaro medvilnė. Todėl miegant ant šilkinės pagalvės plaukai bus glotnesni, aiškina garsenybių stilistas iš „Suave Professionals“ Marcusas Francisas.

3. Jos plaukai visada švarūs

Šiais laikais galima sutikti žmonių, kurie, norėdami išsaugoti natūralius plaukų riebalus, niekada jų neplauna šampūnu, tačiau salono „Cristophe Salon Newport Beach“ savininkas Scottas Fontana ragina įsiklausyti į savo plaukus.

„Jeigu moterys naudoja kokybiškus produktus, reguliarus plovimas gali duoti naudos, – aiškina ekspertas. – Tai stabdo plaukų galiukų skilinėjimą, drėkina juos ir apskritai plaukams suteikia švarą ir žvilgesį“.

Nežinote, kaip dažnai plauti plaukus? Dermatologijos dėstytojas Jeffrey J. Milleris iš Pensilvanijos valstijos universiteto Medicinos koledžo rekomenduoja laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Jeigu gyvenate mieste, kuriame didelė tarša ar drėgmė, arba jeigu kasdien sportuojate, plaukite plaukus kasdien.

Jeigu gyvenate kaimo vietovėje toliau nuo taršos ar ypač sausame klimate, plaukus plaukite kas kelias dienas. Jeigu jūsų plaukai normalūs ar išsausėjusiais galais ir besiriebaluojančiomis šaknimis, juos plauti reikėtų kas antrą dieną.

Plaukai

4. Ji netaupo drėkinančių priemonių

Jūsų galvos odai reikia drėgmės lygiai tiek pat, kaip ir veidui, aiškina Riawna Capr. „Pagrindinė taisyklė – kiekvieną kartą plaunant šampūnu naudoti kondicionierių“, – tikina specialistė.

Tačiau plaukų drėkinimas išėjus iš dušo neturėtų baigtis. Net jeigu plaukams tvarkyti nenaudojate karštų prietaisų, vis tiek būtinas apsauginis produktas, neabejoja plaukų stilistas iš „Oribe Hair Care“ Adamas Livermore’as. Tai gali sumažinti sausumą ir pasišiaušimą, apsaugoti nuo galiukų skilinėjimo, taip pat apsaugoti plaukų spalvą!

5. Ji lieka lojali

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad plaukų priežiūros priemonių prekės ženklų kaitaliojimas garantuoja sveikesnius plaukus, nes jie niekada prie jų nepripranta. Vis dėlto, ekspertai nesutinka su šia nuomone. Jie kaip tik rekomenduoja surasti jums tinkantį prekės ženklą ir visada pirkti būtent jo produkciją. Prisiminkite, kad plaukų priemones keisti reikia tol, kol randate labiausiai jums tinkamas. Kai taip nutinka, naudokite nuolat tą patį prekės ženklą.

6. Ji valgo tinkamą maistą

Nors plaukams pradėjus slinkti kaip reikiant sunerimstame ir imamės priemonių, pusė mūšio dėl gražių plaukų jau būna pralaimėta. Pasirodo, norint gražių plaukų, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, ką valgome kiekvieną dieną. Kaip teigia dr. Robertas Dorinas iš Amerikos plaukų atkūrimo tarybos, tai, ką valgote, turi didelę įtaką jūsų plaukų žvilgesiui, augimui ir apimčiai.

„Jeigu jūsų mityboje gausu geležies, cinko, omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų, tai padės stimuliuoti folikulus, kad augtų plaukai“, – aiškina specialistas. Jis rekomenduoja kaitalioti liesą raudoną mėsą, vištieną ir žuvį, nes būtent tai užtikrins optimaliai sveikus plaukus.

Plaukai

7. Ji vartoja vitaminus

Net jeigu jūsų mityba yra nepriekaištinga, gali būti, kad jūsų organizmui stinga pagrindinių plaukų augimą skatinančių vitaminų. Nesate įsitikinusi, kad jų jums reikia? Dr. Frankas Lipmanas, įkūręs centrą „Eleven Eleven Wellness Center“, tikina, kad atsakymas slypi jūsų odos ir nagų išvaizdoje. Pavyzdžiui, jeigu jūsų nagai trapūs, o oda sausa ir linkusi šerpetoti, labai gali būti, kad pagalbos reikia ir jūsų plaukams.

Tačiau nepamirškite, kad kai pradėsite naudoti tinkamą vitaminų ir mineralų derinį, plaukai sutvirtės ir pagražės tik po kelių mėnesių. Taip pat tai teigiamai atsilieps ir jūsų odai bei nagams.

8. Ji riboja saulės vonias

Jūs matote, kokią žalą odai daro saulė, jeigu bent dieną nenaudojate apsaugos priemonių. Ir nors taip akivaizdžiai nesimato, tačiau plaukai nuo saulės kenčia ne ką mažiau. Jeigu norite apsaugoti juos nuo saulės daromos žalos, rekomenduojama bent kas antrą dieną naudoti nenuplaunamą plaukų kondicionierių. Juo ištepkite plaukus nuo vidurio iki galiukų, ir taip apsisaugosite nuo trijų didžiausių plaukų priešų: ultravioletinių spindulių, vėjo ir sūraus vandens.

Jeigu einate į paplūdimį, kur karštis atkeliaus iš visų pusių, prieš tai drėgnus plaukus gausiai išpurkškite apsaugine priemone nuo karščio su SPF. Po maudynių vandenyje šią procedūrą pakartokite taip pat, kaip darote su oda.

Ricinų ir kokosų aliejus

9. Ji atsakingai šukuoja plaukus

Prieš puldami šukuoti plaukus, pagalvokite, ką darote. Ir darykite tai švelniai. Naudokite retas šukas ypač susivėlusioms sruogoms, ir visada šukuokite nuo apačios į viršų, kad išvengtumėte didesnių kaltūnų susiformavimo.

10. Ji reguliariai juos pakerpa (net ir kai augina)

Kai auginate plaukus, gali kilti pagunda atsisakyti reguliaraus galiukų pakirpimo, tačiau reikia elgtis kaip tik priešingai. Meri Kate O’Connor iš „Eva Scrivo Strands“ patvirtina, kad plaukus galima pakirpti kas šešias savaites, jeigu norite išvengti galiukų skilinėjimo.

11. Ji duše prausiasi po vėsiu vandeniu

Kai plaunate plaukus, nedarykite to po labai karštu vandeniu, įspėja salono „Attitudes Paris Salon“ Hiustone savininkas Davidas Edery.

Didelis karštis mažina plaukų apimtį. Todėl rinkitės šiltą vandenį – jis plaukams nekenkia ir tuo pačiu išplauna visus nešvarumus. O kai reikia išskalauti paskutinį kartą (išplauti kondicionierių), kuo šaltesnis vanduo, tuo geriau. Vėsus vanduo maistines medžiagas užrakins plaukų sruogose ir plaukai atrodys ne tik gražiai, bet ir sveikai.

12. Ji žino tinkamą produktų kiekį

Jeigu šampūnu ar kondicionieriumi padengiate visą galvą, elgiatės neteisingai. Šampūną reikia įtrinti į kelis pirmus centimetrus ties galvos oda, kur jie labiausiai riebaluojasi, nes plaukų galų taip stipriai plauti nereikia. O kalbant apie kondicionierių, jį reikia tepti nuo plaukų vidurio iki pat galiukų, kur plaukai patys sausiausi ir linkę lūžinėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)