– Kiek vandens reikėtų iš tikrųjų išgerti?

– Dažnas iš mūsų išgeria per mažai vandens, nes apie jį tiesiog pamirštame, o apie tai, kad stiklinė vandens, likus 10-20 minučių iki valgymo, gali prisidėti prie puikios savijautos – net nesusimąstome.

Sužinoti reikiamą vandens normą galite labai paprastai: padauginkite savo kūno svorį iš 0,03 ir gausite skaičių, kiek litrų jums rekomenduojama išgerti.

Tiems, kurie sportuoja – treniruotės metu rekomenduoju išgerti 6-8ml (priklauso nuo treniruotės intensyvumo) vandens vienam kūno kilogramui, kadangi sporto metu per prakaitą pasišalina druskos bei įvairios mineralinės medžiagos, tad vanduo puikus pagalbininkas jas atstatant.

– Kokį vandenį geriausia gerti?

– Iš klientų dažnai sulaukiu klausimo, ar galima gerti gazuotą vandenį, ir atsakymas yra – tikrai galite, ir nebus labai didelio skirtumo nuo negazuoto, nebent turite jautrų skrandį, tada didesnis gazuoto vandens kiekis gali jį sudirginti. Svarbiau yra atsisakyti saldintų gėrimų, kurie turi labai daug kalorijų ir organizmui nesuteikia jokios naudos, o ir troškulį numalšina trumpam, tad pasirinkę gazuotą ar paprastą vandenį be priedų, ilgainiui pajusite naudą.

– Kuo žmogaus organizmui naudingas vanduo?

– Yra įrodyta, kad vanduo gali padėti nuo tokių negalavimų kaip silpnumas, galvos svaigimas, skausmas ar pagerinti prasta odos būklę. Pastebėję šiuos negalavimus visų pirmą pamėginkite išgerti didesnį kiekį vandens (apie tris litrus tą dieną), ir tikėtina, jog visi išvardinti simptomai ar odos būklė per kelias dienas pagerės, o galbūt susitvarkys pilnai, taip pat jausitės žvalūs ir energingi. Vanduo – jaunystės šaltinis visomis prasmėmis, tik kartais mes tai pamirštame.

– Ar vanduo gali padėti numesti svorio?

– Vanduo taip pat labai svarbus akcentas norintiems numesti svorio. Dažnai, kai jaučiame alkio jausmą, iš tiesų norime atsigerti, bet mūsų smegenys tą jausmą priima kaip alkį, todėl geriant nepakankamai vandens mūsų dienos kalorijų kiekis būna didesnis nei tuomet, kai geriame pakankamai. Išgerkite didesnę stiklinę vandens tuomet, kai pajaučiate pirmuosius alkio pojūčius ir dar visą valandą būsite sotus, o ir porcijos nebesirinksite tokios didelės, nes skrandis jau bus šiek tiek užpildytas. Triukas paprastas, tačiau taip darant visą dieną galite be jokio vargo suvalgyti keliais šimtais kalorijų mažiau. O tai yra puiku metant svorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)