Kuo valyti odą?

Vasarą odai tenka ne ką mažiau išbandymų negu šaltuoju metų sezonu. Plonai veido odai kenkia aktyvi saulė, karštis, vėjas, jūros druska ir miesto dulkės. Oda greičiau riebaluojasi, užsikemša poros, gali atsirasti spuogelių, bėrimų, o nuo tiesioginių saulės spindulių greičiau sensta.

„Pirmiausiai reikėtų pasirūpinti veido odos valymu. Tam tinka prausikliai, valomosios putos, švelnūs kosmetiniai pieneliai. Vasarą atsisakykite priemonių, kurių sudėtyje yra muilo ir alkoholio. Veidui prausti geriausiai tinka kambario temperatūros vanduo – nei per šaltas, nei per karštas, kad nesukeltų papildomo streso jautriai veido odai“, – pirmąjį žingsnį prieš darant makiažą aiškina vaistininkė Jurga Juknevičienė.

Koks kremas tinka vasarą?

Nuvalę veidą palepinkite jį drėkinamuoju kremu, o maitinamąjį palikite žiemai ir retsykiais pasitepkite vakare. Dieninis kremas turėtų turėti ne mažesnį kaip 15 apsaugos nuo saulės faktorių (SPF) arba nuo saulės apsaugantį filtrą sunscreen.

Vasaros makiažui labai tinkami BB kremai. Ši daugiafunkcinė kosmetikos priemonė gali būti naudojama kaip drėkinamasis kremas, makiažo pagrindas, apsauginis kremas nuo saulės, gydomasis losjonas, jauninanti ar balinanti priemonė. Taigi ji gali pakeisti ir veido kremą, ir pudrą bei suteikti jums lengvą, gaivią ir spindinčią išvaizdą.

Blakstienų tušą parinks individualiai

Blakstienų tušas daugeliui apklausoje dalyvavusių moterų yra svarbiausia grožio priemonė kosmetinėje. J. Juknevičienė sako, kad vaistinėse dirbančios grožio konsultantės visada padės pasirinkti tinkamiausią, mažiausiai dirginantį akis ir jautrią paakių odą, tačiau moterys ir merginos turi aiškiai įvardinti savo lūkesčius – ar nori pastorinti blakstienas, ar jas pailginti, ar užriesti.

Atostogas leisdami prie jūros ar ežero, neišsiversite be vandeniui atsparaus blakstienų tušo. Su juo akys atrodys išraiškingos ir gražios, tačiau svarbiausia, kad galėsite būti ramios, jog kosmetikos priemonė nenuvarvės ir nepaliks tamsių ratilų apie akis. Tačiau pasigražinus šiuo tušu, norint jį nuvalyti, reikės naudoti specialų, stipresnį akių makiažo valiklį.

Birios pudros debesėlis – švytėjimui

Natūraliam ir lengvam vasaros makiažui ypatingai tinka biri mineralinė pudra. Ją panaudojus oda tampa matomai lygesnė, vienodo atspalvio, tačiau neapsunkusi ir be kaukės efekto, atrodo švytinti bei sveika.

„Labai svarbi yra mineralinių pigmentų kokybė bei jų kiekis pudroje, todėl siūlau rinktis maksimaliai grynus mineralinius pigmentus, kurie tinka visų tipų odai, tačiau neužkemša porų ir nedirgina net ypač jautrios odos, nesukelia alerginių reakcijų. Mineralinę pudrą galite naudoti ir kaip bendrą makiažo pagrindą, ir kaip maskuoklį. Šalia dažomųjų pigmentų mineralinėje pudroje galite rasti natūralų cinko oksidą ir titano dioksidą, kurie efektyviai apsaugo odą nuo žalingo saulės spindulių poveikio, kas aktualu vasarą“, – mineralinės pudros privalumus vardija J. Juknevičienė.

Kad lūpos atrodytų jaunatviškai putlios, natūralios ir gundančios
Apklausoje dalyvavusios moterys vasarą lūpas linkusios gražinti ne lūpų dažais, o blizgiu. Jis suteikia lūpoms ne tik blizgesio, bet ir šiek tiek spalvos, jas drėkina. Spalvos jame mažiau nei lūpų dažuose, todėl juo pateptos lūpos atrodo natūraliai.

Blizgis optiškai didina lūpas, todėl tai puikus variantas toms, kurios negali pasigirti putliomis lūpomis. Be to, jis nereikalauja tvarkingai išryškinti lūpų kontūrą, tad jį paprasta naudoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)