Toks pat tyrimas buvo atliktas prieš 7 metus. Jo metu buvo nustatytos 5 šalys, pavojingiausios moterimis: Afganistanas, Kongo Demokratinė Respublika, Pakistanas, Indija ir Somalis. „Thomson Reuters Foundation“ nusprendė pakartoti tyrimą ir nustatyti pokyčius.

Tyrimas truko 3 mėnesius ir buvo paremtas apklausa, kurioje dalyvavo 550 ekspertų, iš įvairių pasaulio vietų, dirbančių su moterų teisėmis: profesoriai, sveikatos priežiūros ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojai, šalių vystymosi specialistai, socialiniai darbuotojai ir įstatymų leidėjai. Jie atsižvelgė į 6 pagrindinius kriterijus: sveikatos priežiūrą, diskriminaciją, tradicijas, seksualinį smurtą, neseksualinį smurtą ir prekybą žmonėmis.

Suvedus rezultatus paaiškėjo, jog pavojingiausia vieta moterims yra Indija. Čia moterys patiria ne tik seksualinį, fizinį, psichologinį smurtą, bet ir kenčia išpuolius, kurių metu moterys yra apliejamos rūgštimi, yra išdarkomi jų lytiniai organai.

Oficialūs Indijos Vyriausybės duomenys rodo žiaurus skaičius – nuo 2007 m. iki 2016 m. nusikaltimų prieš moteris padaugėjo 83 %. Kas valandą šalyje yra pranešama apie 4 išprievartavimus.

Prievartaujamos yra ne tik vyresnio amžiaus sulaukusios moterys, bet ir mažametės mergaitės. Neseniai buvo pranešta apie 8 hinduizmą išpažįstančius vyrus, išprievartavusius aštuonmetę musulmonę mergaitę.

Balandžio mėnesį, Kotwali Nagar mieste, per vestuves išprievartauta ir nužudyta septynmetė mergaitė.

Daugybė žmonių į gatves išėjo protestuodami po to, kai 16-metė buvo išprievartauta ir sudeginta gyva savo namuose.

„Indija parodė panieką ir nepagarbą moterims. Prievartavimai, santuokinių prievartavimai, seksualinė prievarta ir priekabiavimas, žiaurumas ir smurtas prieš moteris nuėjo neabejotinai per toli. Turime sparčiausiai augančią ekonomiką pasaulyje, lyderiaujame kosminiuose tyrimuose, turime technologinius pasiekimus, vystome pramonę, tačiau, turėtume gėdytis dėl savo, kaip šalies, elgesio su moterimis“, – sako Vyriausybės tarnautojas Manjunath Gangadhara.

Tarp 10 pavojingiausių šalių – JAV

„Me too“ ir „Time‘s Up“ kampanijų prieš seksualinį priekabiavimą ir smurtą dėka, JAV pateko į dešimt pavojingiausių pasaulio vietų moterims. Tai vienintelė sąraše esanti Vakarų šalis.

Iš 10 šalių net 9 yra Azijoje, Afrikoje bei Artimuosiuose Rytuose: Afganistanas liko antroje vietoje, po jo seka Sirija, Somalis ir Saudo Arabija. Pakistanas atsidūrė 6 vietoje. Po jo seka Kongo Demokratinė Respublika, Jemenas, Nigerija ir paskutinėje vietoje – JAV.