Šlapimo takų infekcijos (ŠTI) gali ištikti bet kokio amžiaus ar lyties žmones, tačiau jos liūdnai garsėja tuo, jog po aistringų meilės naktų itin puola moteris.

Taip yra todėl, kad lytinių organų srityje gyvenančios bakterijos lytinių santykių metu gali lengvai patekti į šlaplę, kuri šalia vaginos turi nedidelę angą, rašo womenshealthmag.com.

Bakterijos nukeliauja į šlapimo pūslę ir sukelia infekciją, kuri pasireiškia skausmu šlapinantis ir jausmu, kad nuolat norisi į tualetą.

Tačiau moterys gali laikytis kelių patarimų, kad po sekso išvengtų ŠTI.

Paprastai rekomenduojama iš karto po lytinio akto nueiti nusišlapinti, kad būtų išplautos bet kokios bakterijos, galėjusios patekti į šlaplę.

Tačiau ekspertai teigia, kad daugelis moterų nežino, jog ŠTI problema gali būti susijusi ir su jų mėgstama sekso poza.

Taigi, kokios pozos kelia didžiausią riziką užsikrėsti ŠTI?

Misionieriaus poza

Per misionieriaus pozą moters šlaplė atsiduria itin arti vyro penio. Tai padidina tikimybę, kad bakterijos pateks į šlaplę, pasieks šlapimo pūslę ar inkstus ir sukels infekciją. Jei norite sumažinti ŠTI riziką, pabandykite kojas užkelti ant partnerio pečių.

Jojikės poza

Kai moteris sėdi ant vyro, jos šlaplė taip pat atsiduria labai arti penio. Trintis šios pozos metu būna labai didelė, o tai padeda bakterijoms lengviau plisti.

Stimuliacija pirštais

Dažnai klaidingai manoma, kad ŠTI užsikrečiama tik per penio įsiskverbimą į vaginą.

Pirštais taip pat galima perduoti bakterijas, ypač pagalvojus, kiek daug mikrobų kasdien atsiduria ant jūsų rankų.

Jei norite sumažinti infekcijų riziką, nepamirškite nusiplauti rankų, kol jūsų dar neužvaldė aistra.

Analinis seksas

Jei kalbame apie bakterijų plitimą, turime būtinai pakalbėti ir apie analinį seksą. Viską, kas buvo išangėje ir aplink ją, reikia kruopščiai nuplauti, kol tai nepateko į vulvą ir vaginą.

Norėdami apriboti bakterijų plitimą, paimkite naują prezervatyvą. Taip pat puikiai tiks latekso pirštinės, jei naudosite pirštus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją