Ar tai normalu?

Anot įvairių šaltinių, masturbacija – tai lytinių organų savaiminis stimuliavimas seksualiniu būdu iki orgazmo pasiekimo. Tai labai įprastas elgesys tiek tarp žmonių, tiek gyvūnų. Kaip rašoma tinklalapyje practo.com, masturbacija iš tikrųjų gali padėti moterims geriau suprasti savo kūną ir tai daryti be jokios gėdos ar kaltės jausmo. Maža to, masturbacija gali padėti sustiprinti moters seksualinę patirtį su jos partneriu. Vis dėlto ne viskas yra tik rožėmis klota.

Kai kurioms moterims, atsižvelgiant į jų amžių ir lytinį potraukį, masturbuotis kasdien gali būti normalu, kitoms – per daug. Kol masturbacija neturi įtakos bendram energijos lygiui ir netrukdo kasdieniam gyvenimui ir veiklai, viskas gerai. Tiesa, kai kurie sekso ekspertai mano, kad kasdienis masturbavimas yra perteklinis dalykas. Kasdienė masturbacija gali sukelti silpnumą, nuovargį, ankstyvą ejakuliaciją ir gali trukdyti seksualinei veiklai su partneriu. Per dažnas masturbavimasis taip pat gali slopinti seksualinį intymumą. Ką reiškia per dažnas? Masturbacijos dažnumas per savaitę gali skirtis priklausomai nuo moters sveikatos būklės. Yra moterų, kurios masturbuojasi du-tris kartus per dieną arba penkis kartus per savaitę, septynis kartus per savaitę arba net visai to nedaro. Nesijaudinkite, nuo to nepriklauso jūsų seksualumas. Vis dėlto saiko nebuvimas visada pridaro daugiau žalos nei naudos. Todėl specialistai pataria, užuot didinus masturbacijos kiekius, apsvarstykite galimybę nukreipti savo energiją tokiems dalykams kaip sportas, kūrybiniai menai ar bet kokie kiti pomėgiai. Tai užtikrina subalansuotą, sveiką ir laimingą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją