Visų pirma, privalu pasakyti, kad plastinės operacijos rezultatą, taigi, ir galimą riziką nemenkai lemia specialisto profesionalumas. Jeigu chirurgui pristigs žinių ar įgūdžių, jei jis nepaisys saugumo reikalavimų ir neatsižvelgs į kontraindikacijas, neigiamų operacijos padarinių pavojus keliskart išaugs, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Aišku, yra ir tokių plastinių operacijų, kurias atlikti net patyrusiam chirurgui – tikras iššūkis. Apie štai tokias, pačias rizikingiausias operacijas sutiko papasakoti plastikos chirurgė, pačios aukščiausios kategorijos gydytoja, dirbanti Rusijos medicinos centrų tinklo „Semeynaya“ klinikoje „Beauty“ Alina Chrijenko.

Liposakcija

Liposakcija – tai estetinės chirurgijos operacija, per kurią pašalinamas riebalinių ląstelių perteklius. Kitaip ši procedūra vadinama tiesiog riebalų nusiurbimu. Tai ne tas pats, kas lipomodeliavimas – riebalinio audinio perkėlimas iš vienos anatominės zonos į kitą. Atliekant liposakciją būtina atsižvelgti į tai, kokio riebalų kiekio pašalinimas laikomas saugiu. Paprastai tai yra ne daugiau kaip 4,5–5 litrai.

Jeigu asmuo turi akivaizdų antsvorį, siekiant apčiuopiamo rezultato šią ribą tenka peržengti, bet nevalia pamiršti, kad už 35 didesnis kūno masės indeksas apskritai laikomas kontraindikacija liposakcijos atveju. Svarbiausias patarimas tiems, kuriuos vilioja liposakcija, – tiek sulieknėti, kad svoris atitiktų rekomenduojamus rodiklius, ir tik tada kreiptis dėl riebalų nusiurbimo operacijos.

Redukcinė mamoplastika

Redukcinė mamoplastika (pieno liaukų mažinimas) – tai chirurginė krūtų dydžio koregavimo procedūra. Ją atliekant pavyksta sumažinti pernelyg dideles krūtis. Dažniausiai tokia intervencija grindžiama kokiomis nors medicininėmis aplinkybėmis arba sunkiai toleruojamu diskomfortu.

Turint omenyje, kad krūtys gali būti net 6–8 dydžio ir tokiu atveju tenka pašalinti didelę dalį liaukų, dėl stipraus odos įtempimo ir netinkamai suplanuotos operacijos gali pasireikšti tam tikrų komplikacijų. Viena dažniausiai pasitaikančių – žaizdos kraštų išsiskyrimas. Kartais siūlus tenka ištraukti tik siekiant pagerinti kraujotaką spenelio ir areolės srityje arba odos ir riebalų klostėse.

Pilvo plastika

Trečioje vietoje pagal rizikos laipsnį atsidūrė pilvo plastika (abdominoplastika) – chirurginė intervencija, atliekama siekiant pašalinti odos ir riebalų perteklių pilvo srityje. Lygus ir plokščias pilvas – daugelio moterų svajonė, tačiau reikia suprasti, kad jos realizavimas chirurginiu būdu gali turėti net labai nepageidautiną efektą.

Po pilvo plastikos operacijos laukia ypač sunki reabilitacija: tam tikrą laiką tenka išbūti susilenkus ir visiškai nejudant. Dėl to gali sutrikti kraujotaka, imti formuotis krešuliai, galintys nukeliauti iki plaučių. Dažnas viso to rezultatas gali būti kosulys, galvos svaigimas ir kiti nemalonūs pojūčiai. Chirurginė procedūra gali nulemti perteklinį skysčių judėjimą organizme, o tai gali privesti iki dehidratacijos ir hipovoleminio šoko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją