– Laukiatės antrojo vaikelio, bet, kaip suprantu, aktyviai toliau dirbate, keliaujate ir negalvojate apie pauzę. Ar planuojate išeiti motinystės atostogų?

– Ko gero, ne. Žmonės, kurie dirba sau, mane supras, kad nelabai gali imti ir išeiti atostogų. Visada turi būti „ant ryšio“, sėdėti, kontroliuoti situaciją. Gal man lengviau, nes abu su vyru dirbame vienoje įmonėje, todėl kai aš negaliu, jis pavaduoja, kai jis negali – aš. Taip ir dalijamės pareigomis. Yra dalykų, už kuriuos atsakingas tik jis, yra – kur tik aš. Bet išeiti atostogų, ko gero, nepavyks.

– Bet sveikata leidžia, viskas gerai?

– Taip, tai yra svarbiausia. Manau, kad kiekviena nėštukė supranta, kad viską lemia savijauta. Vienai sveikata leidžia, kitai – ne. Be abejo, būna visko ir man. Būna, kai jaučiuosi silpniau, būna – antplūdis jėgų. Bet apskritai laikausi gerai.

– Esate viena iš daugiausiai sekėjų turinti Lietuvos nuomonės formuotojų. Matyt, nėštumo metu neišvengiate ne tik sveikinimų, bet ir patarimų. Ar nevargina tai?

– Ilgainiui su tuo susitaikai, bet galiu pasakyti, kad gaunu ir išties naudingų patarimų, nors pasitaiko ir tokių, kur pagalvoji: ką tu norėjai tuo pasakyti? Faktas, kad kai įkeli nuotrauką su taure, žmonės ima rašinėti tokias žinutes: tikiuosi, tai nealkoholinis vynas ar šampanas. Bet aš gi ir pati viską suprantu. Visų pirma, tai ne pirmas mano nėštumas, visų antra, kas nori, gali ir tą vieną taurę išgerti, nuo to nenumirs.

Viktorija Siegel

– O kiek sau leidžiate būti atvirai socialiniuose tinkluose?

– Esu gana atvira, kartais gal ir per daug. Neslepiu daugumos dalykų, jei aš verkiu, tą ir parodysiu. Socialiniai tinklai yra mano gyvenimo ir darbo dalis. Dėl to nesiskundžiu, man tai patinka, pripratau. Ne kartą esu sakiusi, kad Instagram'as yra tarsi mano antra šeima. Ten yra būrys moterų, nuostabių žmonių, kurie mane palaiko. Stengiuosi būti tokia, kokia esu, nevaidinu, gal dėl to mane ir myli žmonės, gal dėl to turiu tiek sekėjų. Aš suprantu, kad nesu Einšteinas, nesu proto bokštas, būna žmonės prisikabina prie kalbėsenos, neva vartoju per daug žodžių parazitų, bet aš taip bendrauju – ar su drauge prie kavos puodelio, ar su Instagram'o sekėjais. Buvau viena pirmųjų, kuri atsisakė filtrų, darydama istorijas. Neslepiu, kad turiu netobulą odą, bet parodykite man tą, kuri visa yra tobula.

– Bet tam reikia pasitikėjimo savimi. Ar visada jo turėjote?

– Pasitikėjimo savimi labai daug suteikia mano vyras. Kartais jam sakau: „Eisiu paprastai į vakarienę: su sportinėmis kelnėmis ir palaidine“. O jis visada atsako, kad jam esu graži bet kokia, kad priima mane visokią ir kad neklausinėčiau tokių nesąmonių. (Šypsosi.) Žinote, moterims sparnus suteikia tinkamai gyvenime pasirinktas vyras, kuris tave atskleidžia, o ne užgožia. Būna tokių, kurie sako: „Tu pasidažyk, tu priaugai du kilogramus“. Moterys, jei šalia turite tokį vyrą, kuris pabrėžia jūsų trūkumus, ar nuolat priekaištauja, durys atviros. Moters gyvenime turi būti toks vyras, su kuriuo ji augs, tobulės visomis prasmėmis. Nes apskritai mūsų gyvenime labai daug kas priklauso nuo supamos aplinkos. Kad ir kaip nuskambėtų ciniškai, aš kontroliuosi aplinką, kurioje auga mano vaikai, nes nuo jos labai daug kas priklauso. Tikiu, kad protingai mąstantys žmonės man pritars, jog netinkama kompanija gali sugadinti bet kurį. Tu gali būti beprotiškai graži ir protinga, bet jei šalia tavęs bus vyras, kuris tave pastoviai žemins, menkins, pašieps, imsi savimi nepasitikėti.

Be to, aš nuo vaikystės iš mamos visada girdėdavau, kad esu pati gražiausia, pati protingiausia. Jei gaudavau dvejetą, man sakydavo: „Tu esi labai protinga ir mes išsiaiškinsime, ko tu nesupratai“. Niekada nestovėjau kampe už blogą pažymį. Mane mama skatindavo gerai mokytis ir kelionėmis, ir dovanėlėmis. Pavyzdžiui, paauglystėje turėjau bėdų dėl aknės, bet ir tada mama sakydavo, kad esu išskirtinė.

Viktorija Siegel Dubajuje

– O ką manote apie kūno kultą, body positive žinutes?

– Aš neturiu sixpack'o ar Kim Kardashian riesto užpakaliuko, bet man patinka mano figūra. Aš nesportuoju, gal esu truputį tinginė, bet dabar galiu sau tai leisti. Kultas turėtų būti sveikata. Visų pirma, turi siekti būti ne liekna ar apkūni, bet sveika. Galiu pasakyti, kad aš sau atrodau gražesnė, kai esu liekna. Tokią save ir stengiuosi palaikyti. Kaip bus po antro gimdymo, matysime, jei reikės labiau padirbėti, padirbėsiu, bet aš nekompleksuoju. Man svarbiausia gerai jaustis, kad būčiau pailsėjusi, išsimiegojusi, kad neskaudėtų galvos, nugaros, pilvo ir t.t. Tai yra svarbesni dalykai nei sixpack'as ar riestas užpakaliukas.

– Bet nėštumo metu savęs neribojate?

– Ne. Anksčiau gal kažkiek kontroliuodavau, ką valgau, bet dabar leidžiu sau viską. Būna ir keturis cepelinus suvalgau. Neriboju savęs. Aš jau priaugau svorio daugiau nei turėjau, bet dėl to nesuku sau galvos.

– Be to, kad esate nuomonės formuotoja, esate ir verslininkė, ar susiduriate su stereotipais apie moteris verslininkes?

– Tikrai taip. Labai gaila, bet vis dar pasitaiko tokių situacijų, kai ateini į rimtą verslo susitikimą, prisistatai, o į tave nežiūri rimtai. Tiesa, po truputį toks mąstymas traukiasi. Nes moterys tikrai gali viską lygiai taip pat gerai padaryti kaip ir vyrai. Esame ne prastesnės, galime ir verslus valdyti, ir vaikus auginti. Aš esu už lygiaverčius santykius, lygiavertę šeimą.

Viktorija Siegel-Suodaiitė su vyru Laurynu Suodaičiu ir dukra

– Jūsų šeimoje nėra vyriškų ir moteriškų darbų?

– Tikrai ne. Mes pasiskirstome pagal tai, kas kam labiau patinka, kas ką labiau išmano, tas tą ir dirba. Ir aš manau, kad tai yra gerų santykių paslaptis, kai su partneriu jautiesi lygiavertis.

– Kaip pailsite?

– Man svarbiausia yra kelionės. Kelionėse pailsiu dvasiškai, pasikraunu. Mano aistra yra kelionės ir labai džiaugiuosi, kad šiuo klausimu mudviejų su vyru požiūris sutampa. Mes dabar juokiamės, kad reikia prisikeliauti, kol dar laukiuosi, nes paskui bus sunkiau. Reikės daugiau laiko praleisti prie kūdikėlio.

Balsuoti galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)