Atsiimdama apdovanojimą politikė Ingrida Šimonytė dėkojo visiems balsavusiems ir tiems, kurie mato ją politikoje bei mano, kad tai nėra beprasmiška.

„Pati labiau dėl to džiaugiuosi ne kaip Ingrida Šimonytė, o kaip žmogus, kuris tiki, kad moterų politikoje turi būti daugiau vien todėl, kad mūsų visuomenė yra tokia, jog yra pusė vyrų, pusė moterų.

Mes esame atstovaujamos blogiau, nes moterų politikoje ir ministerijose turime per mažai tam, kad sprendimai būtų tiesiog šiek tiek labiau subalansuoti. Dėkodama už įvertinimą norėčiau, kad mūsų visuomeniniame gyvenime būtų daugiau ir ne tik tose srityse, kurias tradiciškai vadiname moteriškomis taip truputį jas nuvertindami, bet tose srityse, kur sakome, kad tai yra vyriška. Medicina prieš 150 metų juk irgi buvo laikoma vyriška profesija, moterų net nepriimdavo studijuoti, o dabar sakome, kad sveikatos apsauga yra tokia moteriška profesija. Tad viskas gyvenime yra reliatyvu. Kai mes kalbame apie visuomenės atstovavimą, o politika yra būtent tai, tai manau, kad visuomenės atstovavimas turi būti kuo panašesnis į tą visuomenę, kurią ir atstovauja“, – sakė I. Šimonytė.


Verslininkė Gitana Markovičienė, paklausta ar versle vis dar turi įtakos, ar esi vyras, ar moteris, teigė į tai nekreipianti dėmesio. „Visi, kurie stengiasi ir dirba turi vienokį ar kitokį rezultatą. Aš niekada neišskiriu nei vyro, nei moters. Gyvenime mėgstu natūralumą ir kad tokie dalykai, kaip laimėjimai, nutiktų savaime, be didžiulių raginimų“, – sakė ji.

Tuo tarpu antrus metus iš eilės Delfi Metų Moterimi sporto kategorijoje tapusi lengvaatletė Airinė Palšytė teigė nustebusi rinkimų rezultatai, nes praėję metai jai nebuvo tokie sėkmingi, kaip galbūt tikėtasi.

„Labai džiugu, kad tiek sirgaliai, tiek komisija nusprendė, kad esu verta laimėti antrą kartą“, – sakė ji.

Paklausta, ar sunku būti moterimi sporto pasaulyje, A. Palšytė sakė, jog jaučiasi labai gerai, nes siekia savo svajonių ir jai niekas netrukdo to daryti. Visgi, merginos nuomone, dar vyrauja šiokia tokia nelygybė, vyrai gauna geresnius kontraktus, uždirba daugiau.


Delfi Metų Moterimi pramogų pasaulio kategorijoje tapusi Natalija Bunkė dėkojo savo sekėjams, o ypač – sekėjoms. „Mano sekėjos yra mylinčios ir ištikimos. Kas liečia palaikymą – aš turiu stiprų, gerą tikrų moterų užnugarį, kurios labai palaiko bet kokiu gyvenimo klausimu“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)