– Esate nominuota „Delfi Metų Moterys 2019“ rinkimuose ir smarkiai palaikoma skaitytojų. Ką jums tai reiškia?

– Matyt, kaip ir kiekvienai, malonu. Žmogus taip sutvertas, jog meilės, palaikymo, apkabinimo reikia kiekvienam, o ypač tam, kuris tai neigia (šypsosi).

– Niekada nebuvote iš tų, kurios dalijasi visomis savo asmeninio gyvenimo detalėmis, atvirkščiai – itin saugojote privatumą. Tikite, kad laimė mėgsta tylą?

– Aš tikiu, kad laimei triukšmas nereikalingas. Ji arba yra, arba jos nėra. Taip ir banguoja – kaip jūra. Absoliučiai visą gyvenimą ir kiekvieną sekundę laimingų nebūna. Tad, kai ji ateina, verta mėgautis, galima ir pasidalinti tuo su kitais, bet neišbarstyti ir nepaklaidinti jos bendrame triukšme.

– Jūs dažnai vadinama viena gražiausių Lietuvos moterų – išduokite savo tris svarbiausius dalykus išoriniam bei vidiniam grožiui kurti?

– Kažkodėl vidiniam grožio receptui atsakymai peršasi pirma:

– Skaitymas. Tai absoliučiai turtina ir gražina kiekvieno vidinį pasaulį.

– Bendravimas. Nuoširdus ir tikras, visada įkvepia ir suteikia energijos veikti. Svarbu atsijoti nuo savęs tuos, kurie sekina ir naudojasi.

– „Galvos prasivalymas“. Kartais tai tiesiog būtina praktika. Emociškai sveika ir stabili moteris visada jausis geriau, o tai reiškia bus labiau savimi pasitikinti, mylinti ir švytinti.

Išorinis:

– Savas stilius.

–Reguliarūs vizitai pas kosmetologę.

– Man tinkančios kosmetikos pasirinkimas.

Jurgita Jurkutė-Širvaitė

– Daug skaitote ir tuo mėgaujatės. Ar galėtumėte parekomenduoti savo knygų trejetuką?

– Taip, skaitau. Man tai ir poilsis, ir įkvėpimo šaltinis. Pasiūlysiu jums šešetuką (šypsosi). Kadangi pastaraisiais metais laviravau tarp psichologinės, grožinės ir sąmoningai tėvystei skirtos literatūros, kiekvienai sričiai dedikuosiu po dvi:

– Khaled Hosseini „Ir aidėjo kalnai“, Nora Ikstena „Motinos pienas“.
– Velerij Sinelnikov „Mylėk ligą savo“, Dr. Henry Cloud, Dr. John Towsend „Ribos. Kada sakyti „taip“, kaip sakyti „ne“, kad patys tvarkytumėte savo gyvenimą“
– Shefali Tsabary „Sąmoninga tėvystė“, Daniel J. Siegel, Tyne Payne Bryson „Auklėjimas be dramų“.

– Domitės psichologija, kas jus domina labiausiai? Ką esminio sau išmokote?

– Žmogaus vidinė jėga, kurios kartais net nenutuokiam turintys, ir visai nepanaudojam. Niekas nevyksta šiaip sau. Kiekviena liga, sudėtinga situacija, trauma – tiek fizinė, tiek emocinė, yra asmeniška žinutė konkrečiam žmogui. Nuraminti protą, mokytis jas skaityti ir rasti būdus, kaip neigiamą paversti teigiamu. Kaip stiprinti savo emocinį atsparumą. Kaip atpažinti ribas, kol gali padėti pats sau, o kada turi rasti drąsos kreiptis pagalbos. Tai tik keletas momentų. Čia aš smalsi ir nuolat mokausi.

– Kaip jus pakeitė motinystė? Kaip pasikeitė požiūris į gyvenimą ir aplinkinius?

– Ji pakeitė mūsų visos šeimos kasdienybę, namų tvarką, laisvo laiko grafiką, miego ritmą… galima vardinti be galo. Tai didelis pokytis ir jis nuostabiausias iš visų.

DELFI metų moteris išrinkite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)