– Ką jums reiškia „Super moters“ nominacija ir toks didelis palaikymas „DELFI metų moterys 2019“ rinkimuose?

– Pirmiausia, super moteris man yra kiekviena mama, be išimties. Kasdien turime daug veiklos, pradedant namų ruoša ir baigiant veikla su vaiku, o jeigu dar toji mama turi kitų papildomų veiklų, projektų – tai ją tikrai galima pavadinti super moterimi. Dauguma mamų, kurios mane seka, žino, kaip aš aktyviai gyvenu ir kiek pastangų kasdien įdedu į visus projektus, susijusius su jomis, jų vaikais. Jų palaikymas man teikia tikrai labai daug džiaugsmo. Vadinasi, tai, ką darau, yra gerai ir joms tai patinka, nors ir nesitikėjau, kad mamos, taip aktyviai palaikys mane, širdis džiūgauja. Matyt, gyvenime taip jau yra – kai stengiesi dėl kitų, tai ir kiti dėl tavęs stengiasi.

– Tinklaraštį sukūrėte prieš trejus metus, jį seka maždaug 55 tūkst. mamų. Ar kurdama to ir tikėjotės ir sąmoningai siekėte, ar tai buvo veikiau malonus hobis ir netikėti rezultatai?

– Labai nuoširdžiai – nesitikėjau. Jau tūkstantis sekėjų man buvo didžiulis skaičius, o 55 tūkst. – kosmosas. Esu labai dėkinga už tokį pasitikėjimą ir palaikymą.

– Kaip dabar atrodo jūsų diena?

– Mano diena dažniausiai yra labai aktyvi. Ryte suruošiu dukrytę į darželį, nuvežu ją ten, tada lekiu į susitikimus, darbuojuosi prie kompiuterio. Be viso to – studijuoju, tad dabar – sesijos metu, tenka ruoštis egzaminams, tačiau dukrytei grįžus iš darželio, bent porą valandų skiriu jai. Kartu darome rankdarbius, užsiimame įvairiomis kūrybinėmis veiklomis. Vėliau vakare lekiu sportuoti, juk norisi būti tvirta ir aktyvia mama. Diena prabėga labai greitai, kartais atrodo, kad paroje trūksta dar bent poros valandų.

– Kokių ambicijų turite?

– Noriu vystyti kuo daugiau projektų mamoms ir jų vaikams. Noriu, kad Lietuvoje gyvenačios mamos turėtų kuo įdomesnių veiklų, projektų. Kad galėtų bendrauti, susipažinti, tarsi suburti didelę, draugiškų, pozityvių ir veiklių mamų bendruomenę. Juk kartu mes – nenugalima jėga.

Greitu metu žadu pradėti organizuoti nemokamas ekskursijas, kurių metu susitiksime su mamomis, bendrausime, pažinsime Lietuvos miestus. Planuoju įvairius fotografijos projektus, ir toliau vystysiu mamadienių renginių ciklą.

Sotera Šveikauskaitė

– Ar atlikus visus darbus lieka laiko malonioms veikloms?

– Iš tiesų šiuo metu turiu labai mažai laisvo laiko. Bet bandau susiskirstyti prioritetus, todėl pajutusi, kad jaučiuosi prasčiau, pradėjau sportuoti. Vakarais lankau Zumba treniruotes, čia labai atsipalaiduoju, pasisemiu teigiamos energijos. Taip pat labai domiuosi fotografija, retušavimu. Todėl, vakarais, kai dukrytė užmiega nemažai valandų sėdžių „Youtube“ kanale ir bandau mokytis naujų technikų, tobulėti.

– Esate sakiusi, kad gimus dukrai siekėte tapti tobula mama. Kas privertė pakeisti požiūrį?

– Dabar nesiekiu tapti tobula mama. Dabar noriu ir bandau būti tiesiog geriausia mama savo vaikui. Stengiuosi, kad dukrytės vaikystė būtų įdomi ir pilna meilės bei geriausių emocijų. Man vaiko emocijos, vidinė būsena – visada pirmoje vietoje.

– Pirmi mėnesiai po dukros gimimo jums buvo neįtikėtinai sunkūs. Ką patartumėte mamai, kuriai galbūt dabar tenka išgyventi panašius sunkumus?

– Nebijoti prašyti medikų, bendraminčių, kitų mamų pagalbos. Nebijoti kalbėti ir dalintis emocijomis. Kai labai sunku, svarbu nepasilikti visų emocijų sau.

– Ar dukrą auginate intuityviai, ar remiatės kokiu nors auklėjimo modeliu?

– Auginu intuityviai – kaip man sako širdis. Manau, kiekvienas vaikas yra unikalus ir kitoks nei visi, tuo pačiu ir jo mama. Todėl, manau, kad kiekviena mama žino, ko ir kada reikia jos vaikui. Bet, žinoma, esant tam tikrai problemai, visada naudinga paieiškoti pagalbos ar patarimų.

– Ko mokotės iš savo dukros?

– Tikriausiai švelnumo, atsidavimo ir rūpestingumo. Ji mane kasdien verčia geresne. Būdama su ja jaučiuosi laiminga ir augu bei tobulėju.

– Dažna pora neslepia, kad po vaiko gimimo santykiai apsiverčia. Kaip nutiko jums?

– Mes vis dar esame tvirta šeima. Visko būna, bet praktiškai nesipykstame. Dažnai leidžiame sau išeiti kažkur pabūti dviese, pavyzdžiui, į kiną, ar pasivažinėti paspirtukais. Abu žinome, kad jeigu norime išsaugoti savo šeimą – reikia stengtis abiems ir nepamiršti vienas kito.

Nominuokite ir išrinkite DELFI metų moteris ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)