„Neskaičiuojant pertraukų, kada laukiausi, sportuoju jau 15 metų. Taigi mano kelias ilgas ir malonus, – pasakojo M. Paulikienė ir pribloškė laidos vedėją prisiminusi: – Po pirmo vaiko gimimo į sportą grįžau po 6 mėnesių, o po antro – po 2 savaičių.“

Monika Paulikienė, Ainė Raupelytė

Moteris pasidžiaugė, kad šalia visada turi padėti pasiruošusių senelių pagalbą. „Jie labai laukia mano išvykų, – juokėsi sportininkė. – Būna ir tokių atvejų, kai su abiem vaikais pasilieka ir pats vyras, bet jam labai gerai sekasi – ir pagamina, ir nuprausia, ir užmigdo.“

Vis tik dažnai į sporto varžybas sportininkė keliauja su visa šeima. M. Paulikienė atvira – nelengva, kai kartais tenka išvykti ir mėnesiui ar ilgiau, tad kai vaikai ir vyras šalia, ir psichologiškai būna lengviau.

Rungtynių akimirka (nuotr. Volleyball World)

„Mano vaikai labai aktyvūs, panašu, kad gali būti sportininkai, – šypsodamasi laidoje kalbėjo M. Paulikienė ir čia pat prisipažino, kad viskas priklausys nuo jų pačių: – Neversiu savo vaikų, bet norėčiau, kad jie sportuotų.“

Tinklinis jos pačios gyvenime atsirado visiškai atsitiktinai – palydėjo sesę į treniruotę ir netikėtai pati buvo pakviesta pabandyti pažaisti. Nors niekad iki tol tinklinio nežaidė, jai iškart puikiai sekėsi, greit prasidėjo varžybos, apdovanojimai ir taip viskas nejučia įsisuko.

Monika Paulikienė, Ainė Raupelytė

Prisiminusi savo vaikystę profesionali sportininkė džiaugėsi, kad ypač daug laiko praleisdavo gamtoje. „Augau mažame miestelyje Tytuvėnuose. Kiek pamenu, vaikystėje visada būdavom lauke. Juokaujam, kad mums net valgyt nereikėdavo – vasarą prie ežerų, žiemą – ant kalnų“, – dalijosi laidos viešnia.

Monika Paulikienė, Eglė Kernagytė

Paklausta, kaip su šeima dažniausiai leidžia laisvalaikį, ji pasidžiaugė, kad ir dabar, kaip kad vaikystėj, ypač daug laiko leidžia gryname ore. „Nemėgstame būti namie. Būna, kad jau susiplanuojam pabūti namie, bet ateina savaitgalis, ir kur nors išvažiuojam. Kad ir šį savaitgalį, tarėmės pabūt namie, paskui pagalvojom, kad smagu būtų nuvažiuot į Trakus – paslidinėt ir pavalgyt kibinų, o galiausiai be jokių daiktų, be rūbų atsidūrėm Palangoje. Taip ekspromtu kur nors nukeliaujam ne pirmą kartą. Tokia didžiausia mūsų šeimos pramoga – išvažiuoti kur nors, pasivaikščioti ir ramiai praleisti laiką“, – pasakojo garsi sportininkė.

Viso pokalbio kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ išraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją