„Šią sriubą aš gaminu dažnai, tikriausiai kas antrą dieną, nes tai mėgstamiausia mano sūnaus Mykolo sriuba. Norėdama, kad ji būtų su sotesniais priedais, dažnai įdedu kokių nors papildomų produktų, pavyzdžiui, vištienos filė, o šį sykį virsim kopūstienę su daugeliui neįprastu priedu – lašiša. Tai bus kopūstienė-žuvienė“, – juokėsi D. Žeimytė-Bilienė.

Garsi žurnalistė nustebino pasakiusi, kad daržoves užsiaugina pati ir yra prisiekusi daržininkė. „Aš pati namuose auginu daržoves, tad ir kopūstus, ir bulves, ir morkas užsiauginu pati. Taigi visi produktai būna iš savo daržo, ekologiški, – laidoje pasakojo ji. – Turėjau du šiltnamius, dabar turiu vieną, nes vieną sulaužė sniegas. Pavasarį man yra savotiška meditacija įkišti rankas į žemę, įsižeminti ir nusiraminti. Man įdomu tupinėti aplink daržą, žiūrėti, kas auga, o kas ne.“

Daiva Žeimytė-Bilienė

Paklausta, kokia mama ji yra savo sūnui, laidos viešnia iškart atsakė – mylinti. „Aš stengiuosi maksimaliai būti šalia, atliepti į jo poreikį dabartiniu momentu, matyti, girdėti jį. Aš stengiuosi savo vaiką išmylėti maksimaliai, kiek aš galiu. Kitaip sakant, stengiuosi jį paruošti ateičiai, kai jam manęs tiek nebereikės, kiek reikia dabar, kad jis turėtų stabilų emocinį pagrindą ir žinotų, kad yra svarbus, matomas, girdimas, kad įdomu, kaip jis jaučiasi“, – meiliai kalbėjo D. Žeimytė-Bilienė.

Daiva Žeimytė-Bilienė, Eglė Kernagytė-Dambrauskė

Jos manymu, itin svarbu ugdyti emocinį vaiko intelektą, ir tėvai čia vaidina patį didžiausią vaidmenį. „Mes patys užaugom šiek tiek kitokiom sąlygom, mūsų tėvai dar kitokiom sąlygom užaugo. Tikriausiai anuomet buvo svarbiausia, kad vaikai būtų pavalgę, aprengti ir sveiki, o kaip jie jaučiasi, ką jaučia – ne tiek svarbu“, – lygino ji.

Daiva Žeimytė-Bilienė

Kad ir kiek dirbtų bei svarbių projektų turėtų, šiuo metu didžiausiu prioritetu žurnalistė laiko būtent augantį sūnų. Laidoje ji atskleidė, kad savo dienotvarkę planuojasi taip, kad kuo daugiau laiko praleistų su juo, o po to – jau visa kita: „Kai kam nors pasakydavau, kad jis dar neina į darželį ir kad neturim auklių, man keista būdavo sulaukti klausimo: tai kas su juo būna? Sakau, tėvai. Ar mes tuos vaikus pasigimdom, kad svetimi žmonės ir institucijos augintų?“

Viso pokalbio kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)