Per pastaruosius metus Monika spėjo pagyventi trijuose skirtinguose miestuose – Vilniuje, Palangoje ir Šiauliuose. Ir tai ne jos pačios sugalvotos avantiūros ar geresnio gyvenimo paieškos. Monika ne kartą taikėsi prie savo antrųjų pusių. Ir prieš trejus metus ji sostinėje paliko savo grožio specialistės darbą bei draugus ir dėl mylimo vyro išsikraustė gyventi į Palangą. „Pajūryje pagyventi smagu kurį laiką, bet likti ten su visam bet kokiu atveju nenorėčiau“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Monika.

Dabar Monika gyvena Šiauliuose. Neslepia – šiame mieste jaučiasi patogiausiai, nes čia gyvena jos sūnaus tėtis Andrius Šedžius, taip pat jos tėvai, kurie mielai prisideda prie anūko priežiūros.

Monika Kvietkutė

Monika sako nenorinti niekam klijuoti nei etikečių, nei juo labiau diagnozių, tačiau bandant suvokti, kas gi nutiko jos ir buvusio mylimojo santykiams, skaitant psichologines knygas jai kilo įvairių minčių. „Supratau, kad įsimylėjau narcizą ir pakliuvau į toksiškus santykius“, – sako pašnekovė, o paklausta, kokie požymiai leidžia jai taip teigti, atsako konkrečiai.

Dabar Monika gailisi tik vieno – kad lemtingo sprendimo nepriėmė anksčiau. Nors palikti žmogų, kuriam vis dar esi neabejingas, iš tiesų nelengva.

„Jeigu neturėčiau sūnaus, šių santykių taip greit tikrai nebūčiau nutraukusi. Skaudančia širdimi, bet padariau tai dėl savo vaiko“, – sako Monika.

Monika Kvietkutė

Bandydama suprasti, kodėl jos santykiuose tiek skausmo ir nusivylimo, Monika kreipėsi netgi į veidotyrininkus.

„Man nepatinka silpni vyrai. O tokiais aš laikau tuos, kurie nesugeba laikytis duoto žodžio, – sako žinoma moteris. – O didžiausia tvirtybė – tai jausmas, kad vyro žodis kažką reiškia.

Prieš tai verslą kūrusi su drauge, prasidėjus konfliktams Monika sako viską palikusi draugei, ir nuo šiol internete ketina dirbti viena. Monika patikina daugiau uždirbanti socialiniuose tinkluose, net daugiau nei koncertuodama su savo scenos kolege Oksana Pikul. Tačiau kol kas visus pinigus suryja internetinės parduotuvės ir savo prekės ženklo kūrimas.

Monika Kvietkutė

„Oksana man yra stiprios moters pavyzdys“, – sako Monika. Savo scenos kolegę ji vadina užnugariu.

Monika džiaugiasi, kad neretai į jų koncertus atėję žmonės pakeičia apie jas nuomonę. Joms pavyksta nors truputį sugriauti seniai įsišaknijusį stereotipą apie balso neturinčias blondines scenoje.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.