Žinomo JAV lietuvio Rimtauto Vizgirdos sūnus pakartojo tėvo kelią ir pats tapo sėkmingu verslininku. Tadas patikina, kad su tėvu nėra patys artimiausi, nes tėvams išsiskyrus jis liko gyventi su mama.

„Bet iš tėvo išmokau, kad reikia būti aktyviam, negalima slėptis. Jis visą gyvenimą kūrė vieną, kitą verslą, o aš stebėjau paprasčiausiai, ką jis daro“, – taip laidoje „Kasdienybės herojai“ savo pasakojimą pradeda T. Vizgirda.

JAV gimęs ir užaugęs Tadas prisimena, kaip jo bendraklasiai amerikiečiai žaisdavo beisbolą ar futbolą, kol jis su kitais lietuviais mokėsi kalbos ir istorijos šalies, apie kurią girdėjo tik iš tėvų pasakojimų ir kurios niekad nematė.

Todėl prisimena – jam knietėjo pamatyti Lietuvą. Šalį, dėl kurios tėvai jį kankino tiek metų. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Tadas iš pradžių atvyko tik šešiems mėnesiams. Tačiau kaip įprasta – susipažino su dailia lietuvaite, įsimylėjo ir pasiliko čia trisdešimčiai metų.

Tadas Vizgirda

Tik baigęs prestižinę privačią mokyklą Los Andžele, Tadas atvyko į Lietuvą. Pamena – tuomet čia nepažinojo nieko, ir jam teko suaugti. Tadas atvyko su tūkstančiu dolerių kišenėje. Tuomet tiek pakako ne tik įsitvirtinti Lietuvoje, bet ir įkurti pirmąjį verslą.

Tadas dažnai kviečiamas į įvairias konferencijas pasidalinti savo sėkmės istorija. Ir, ko gero, nustebsite, kokį vieną patarimą jis duoda visiems ir visada.

„Kontaktai yra vienas iš svarbiausių turtų, kurį žmogus gali turėti, po sveikatos ir šeimos. Aš niekados neištrinu žmonių telefono numerių. Kai man paskambina, aš netingiu ir įsivedu, nes
kada nors prireiks.

Tadas Vizgirda

Kai aš buvau „AirBaltic“ generaliniu direktoriumi ir man koks Seimo narys ar ministras paskambindavo, kad prarado bagažą ar vėluoja skrydis ir prašo padėti, aš ar padedu, ar nepadedu, numerį įsivedu. Žmonės nekeičia savo telefono numerių dažniausiai.

Todėl dabar, kai užsiimu visuomenine veikla ar, pavyzdžiui, renku labdarą, visada surandu tikslingą žmogų, kuriam tai galėtų būti įdomu. Nes mano telefone jau daugiau nei 5000 numerių“, – sako pašnekovas.

Jau tryliktus metus Tadas yra Amerikos verslo rūmų tarybos pirmininkas. Už šias pareigas jis negauna jokio atlygio, tačiau patikina – tai organizacija, kurioje renkasi tikras šalies elitas ir užsienio svečiai.

Rimtautas Vizgirda

„Tėvas mane išmokė – niekada negalima pasiduoti, arba slėptis kamputyje. Ne – reikia turėti drąsos ir išmokti tinkamai save pozicionuoti“, – sako Tadas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją