„Taip, tų merginų buvo daug. Bet aš į Oskarą visą laiką žiūrėjau labai rimtai. Ir dabar tokį matau, kaip ir jo pagarbą buvusioms merginoms. Taip, jis su jomis bendrauja, bet man atrodo, tai labai gražu.

O kodėl jie turėtų pyktis? Jei jau tai yra praėjęs etapas? Ir kai kurias merginas aš pati pažįstu. Aš to nesureikšminu“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako nauja režisieriaus mūza, penkiolika metų už jį jaunesnė tapytoja Eglė Karpavičiūtė.

Tačiau ar Eglei nekėlė nerimo Oskaro įvaizdis visuomenėje? Juk jis drąsiai save vadina darboholiku, be to, jam neretai prikaišiojama audringa praeitis, vakarėliai, alkoholis.

„Toks gyvenimo būdas yra kažkiek ir normalus. Taip ir turi gyventi tokį darbą dirbantis žmogus. Negali sėdėti užsidaręs, nes turi tos gyvenimiškos patirties įgauti, kad tu galėtum kurti. Negyvensi iš knygų, kurias skaitai užsidaręs“, – paaiškina Eglė.

Eglė Karpavičiūtė

Oskaras mūsų laidoje ne taip seniai pasidžiaugė, kad įsigijo savo naujus namus. Eglė taip pat galėtų paneigti mitą, kad jaukūs namai, patogi buitis menininkui nerūpi.

Tačiau ji neslepia – dviejų menininkų namuose gerokai mažiau rutinos. Jie nesikelia 7 ryto, nestovi spūstyse. Tačiau sėkmės pasiekia tie, kurie daug kantriai ir kryptingai dirba.

Eglei ką tik suėjo 39, bet neretai ji iki šiol pristatoma kaip jaunosios kartos menininkė. Ir iš tikrųjų, neslepia ji, kad pripažinimas tapyboje atėjo labai negreit ir pamažu. Reikėjo Vilniaus dailės akademijoje baigti bakalauro, magistro, studijas, pradėti studijuoti meno aspirantūrą, kol galėjo pradėti dalyvauti meno parodose, o galerijos pradėjo pardavinėti jos kūrybą už solidžias sumas.

O kaip dailininkai dabar gyvena Lietuvoje? Ar įmanoma pragyventi tik iš meno?

Eglė Karpavičiūtė

„Taip, bet jeigu tą paveikslą parduosi, pavyzdžiui, už 5500 eurų kartą per metus, yra vienas dalykas. Jeigu kartą per mėnesį, jau kitas dalykas. Bet manau, kad pragyventi tikrai įmanoma. Ta rinka man atrodo truputį suaktyvėjusi“, – sako ji.

Eglė pabrėžia, kad ne visi menininkai nori būti rampų šviesoje, lipti ant scenos ir būti žinomi plačiajai visuomenei. Taip pat ji pastebi, kad dailininko gyvenime gana daug vienatvės. Ji ir pati kai užsidaro savo studijoje ir kuria naują paveikslą, valandos ir visa diena prabėga nepastebimai.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)