Mano dienos atrodė taip – nueini į parduotuvę, prisiperki visą maišą nesąmonių, tada jas valgai ir vemi, toliau valgai ir toliau vemi. Dar pasnaudi tarp valgymų, atsikeli ir toliau varai. Ir vieną dieną aš supratau, kad negyvensiu ilgiau nei iki trisdešimties“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Tačiau pradėkime Gabijos pasakojimą nuo pradžių. Kiek save prisimena, Gabija patikina buvusi stambus vaikas. O aštuntoje klasėje svėrė tiek, kiek dabar.

12 klasėje jau svėrė apie 120 kilogramų. Tuomet išvyko studijuoti, tačiau susikaupti sekėsi labai sunkiai. Tarptautinio verslo ir kalbų studijas Amsterdame Gabija metė. O nepateisinti tėvų ir artimųjų lūkesčiai buvo dar vienas kirtis ir taip žemai merginos savivertei.

Vėliau jau Lietuvoje studijavo psichologiją, bet ir jos iki šiol nebaigė. Šiandien Gabija neabejoja – ją sudegino perdėtas reiklumas sau. O sulig visais įvykiais gyvenimas darėsi vis pilkesnis.

Gabija Masionytė

Gabija pamena išleisdavusi daugiau nei pusę savo algos maistui, bet dėl to bėdos nematė. Apie savo problemas Gabija niekam nepasakojo. Niekas – nei draugai, nei šeima – nė neįtarė, kaip atrodo jos kasdienybė. „Man ir dabar sunku apie tai kalbėti. Visada maniau, kad šią paslaptį nusinešiu į kapus, į kuriuos su tokiu gyvenimo būdu tiesiai ir ėjau“, – sako pašnekovė.

Jau tuomet Gabija jautė, kad šitaip nebenori gyventi. Bet be pagalbos neįstengė net pajudėti iš buvusios situacijos.

Tuomet nusprendė kreiptis į specialistus. Dietologijos klinikoje sudarytas meniu kardinaliai skyrėsi nuo suvalgomų milžiniškų maisto kiekių, tad natūralu, kad Gabija visada jautėsi alkana.

Gabija Masionytė

„Persivalgymai man, kaip ir turbūt visiems valgymo sutrikimų turintiems žmonėms, yra neatsiejami nuo emocijų. Ateina laikas, kai jau nebežinai, kaip tvarkytis su stresu“, – sako Gabija.

Galiausiai ji metė vizitus pas dietologus ir toliau net penkerius metus gyveno kęsdama valgymo sutrikimus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)