„Tik nuo 12–13 metų išryškėja tam tikri bruožai. O vėlesniame amžiuje jau atsiranda pasekmės mūsų gyvenimo būdo, streso.

Todėl jaunam žmogui renkantis profesiją, verta atkreipti dėmesį į nosį, jos ilgį, dydį – ji daug pasako apie kūrybiškumą, jausmus, emocijas. Faktas, kad su didele, stambia nosimi žmogus finansininkas, chirurgas jau greičiausiai nebus. Nes smulkiems, perfekcionistiniams, išbaigtiems darbeliams turi būti labai siaura, smulki nosytė. Galbūt ir kaulėta galva.

Lūpos – kuo didesnės, tuo žmogus turi galios daugiau kalbėti, ir jo darbas gali būti susijęs su tuo.

Jeigu jūs matote, kad vaikas turi ilgą kaklą, jūs žinokite, kad tai nebus greičiausiai lojalus darbuotojas. Jam reikia nuolat veiksmo, judesio ir kuo daugiau skirtingos veiklos. Jeigu yra trumpas kaklas, tai žmogus bus lojalus vienos srities specialistas. Sunku jam bus daryti pokyčius.

Jeigu vaiko didžiulės ausys, tai jam duota dvigubai daugiau proto nei tam, kurio mažos ausytės. Žinoma, jie abu vienodai gali gyvenime pasiekti. Tiktai žinokime, kad su tomis didelėmis ausimis automatiškai vaikui bus gerokai lengviau pasiekti, jam tiesiog duota šiek tiek daugiau“, – laidoje išsamiai pasakoja veidotyros specialistė.

Laura Šukienė

Laura pabrėžia, kad veido sandara ir tam tikrų savybių rinkinys gali padėti šiek tiek lengviau savo tikslų pasiekti, kitaip tariant, su mažiau pastangų pasieksi norimą rezultatą, tačiau siekti ir stengtis neabejotinai vis tiek teks.

Prieš septynerius metus, būdama 38-erių, Laura išėjo iš gerai apmokamo darbo ir kardinaliai pakeitė savo gyvenimą. „Jaunystėje intuicija man nemelavo, kad mano pašaukimas – pedagogika ir darbas su vaikais“, – patikina pašnekovė, įkūrusi vaikams ir paaugliams skirtą „Master Academy“ ugdymo įstaigą.

Laura įsitikinusi, kad mokykla neretai iš vaikų padaro vienodus robotus, kuriems sunku atsiskleisti. Todėl ji pastaruosius keletą metų pasitelkdama įvairias technikas padeda tiek paaugliams, tiek suaugusiesiems, atrasti savo profesinį kelią.

Ą. Misiukevičius ir V. Siegel

„Daug kam neužtenka drąsos mesti darbą ir eiti kitu keliu, nors ir jaučia, kad dirba ne pagal pašaukimą. O be reikalo“, – sako Laura.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)