Tačiau Jonas patikina, kad teatro žiūrovai net neįsivaizduoja, kiek operos solistai kartais turi paaukoti dėl savo karjeros. Pavyzdžiui, dabar Jonas yra kviečiamas dirbti į pasaulinio garso teatrus kitose šalyse. Viskas skamba didingai ir pompastiškai. Tačiau ką daryti, jei turi mažų vaikų? Kaip tuomet atrodo tos pasaulinės žvaigždės gyvenimas?

„Tikrai negyvenau to gyvenimo, kurį gyvena dalis, pavyzdžiui, gastroliuojančių solistų, dirigentų, kurie tikrai fiziškai realiai nebūna savo namuose. Pavyzdžiui, mūsų meno vadovas turi namus Romoje ir Milane, bet ten būna retokai: 2 mėnesiai Kopenhagoje, mėnuo Vilniuje, du mėnesiai Frankfurte. Ir taip važinėja. Kiti dar dažniau keičia tas vietas.

Kas daro tarptautinę karjerą, tokia yra kaina, ir negali sustoti. Prisipažinsiu, galimai dėl to aš irgi per daug nepadariau didelės karjeros užsienyje, nes man tas važinėjimas, nebuvimas su vaikais... Žinau, kad vis tiek pradėsiu važinėti ateityje. Bet dabar ta mintis nepatinka.

Jonas Sakalauskas

O realiai, kai tu darai tarptautinę karjerą, šių klausimų neturi kilti. Išvažiuoji. Turi eiti mūru ir sakyti: nu va, aš la Skaloje, dirbsiu, darysiu ir man niekas neįdomu“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ apie savo gyvenimo iššūkius prabilo žinomas vyras.

Jonas sako jau seniai pajutęs, kad vien dainavimas negali jo iki galo atskleisti. Ir patikina nepakenčiantis stereotipų, kad menininkai nieko kito nesugeba – negali būti puikiais vadovais, vadybininkais, ar, pavyzdžiui, matematikais.

Jonas Sakalauskas

O kai vasarį Kultūros ministerija paskelbė konkursą eiti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigoms, laimėjo tuometė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė. Teatro darbuotojai nebuvo patenkinti tokiu sprendimu ir turbūt pirmą kartą teatro istorijoje išdrįso viešai pasipriešinti – surengė ir spaudos konferenciją, ir ne vieną dieną rengė daug dėmesio ir prieštaringų nuomonių sulaukusius performansus prieš spektaklius.

Jonas sako supratęs, kad menininkai pagaliau jaučiasi tarsi teatro šeimininkai, visi kartu kuriantys tą organizaciją, o ne nuolankūs darbininkai, bijantys išreikšti savo nuomonę.

Jonas Sakalauskas

Vyras iškart po konkurso rezultatų paskelbimo sakė manantis, kad konkursas buvo neskaidrus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)