„Man patinka gražūs, skanūs dalykai – kalnai, jūra, pilys. Mano hobis yra kryžiuočių pilys“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Rimvydas.

Socialiniuose tinkluose atsispindi toks netgi, sakytume, hedonistiškas ir išties spalvingas žinomo vyro gyvenimas. Tačiau pašnekovas patikina, kad tai – tik dalis teisybės. O realybė tokia, kad žurnalistas dirba po 16 valandų per dieną. Ir didžiąją dalį dienos laiko – skaito.

„Aš net kai guliu prie Viduržemio jūros, mano diena yra tokia: ryte – 5 km krosas, pusryčiai, imi dvi knygas, eini, atsiguli ant gulto prie jūros – 30 minučių skaitymo, 10 minučių maudymosi. Iki pietų skaitai užsienio kalba kokią nors knygą, po pietų – lietuvių kalba. Ir taip praeina 10 dienų. Kitas sakytų – nuobodu. Man tai yra kaifas“, – sako pašnekovas.

Tačiau kam tokia griežta disciplina?

„Pirmiausia, kad tu išsilaikytum rinkoje, turi labai daug dirbti. Įsivaizduokite, kiek kasmet į rinką ateina rašančių, transliuojančių ir kitų. O jis tebestovi dar vis, jau mamutas, ar ne?

Tai kad tu atlaikytum konkurenciją, turi būti šiek tiek geresnis arba bent jau toks pats. Taigi be disciplinos neišeitų. Gerai, kad aš esu kaimietis iš vidurio kaimo, tad įpratintas nuo mažumės dirbti neskubant, bet tvarkingai, nuo ryto iki vakaro. Jeigu tu tą dieną nedirbai, jau tave graužia sąžinė.

Rimvydas Valatka su žmona Ilma.

Prancūzų rašytojas Frederikas Beigbederis viename savo romane yra pasakęs: yra tokių keistų žmonių. Mokykloje buvo šiaip sau, niekuo neišsiskyrė. Sutinki po 20 metų, ir staiga žiūri – jis ir tą žino, ir tą moka. Tai, mano galva, čia nėra mano išradimas. Realiai tie, kurie norės išlaikyti konkurenciją dabarties ir ateities gyvenime, turės mokytis visą gyvenimą“, – patikina R. Valatka.

„O ką veikti, jeigu tu nedirbsi? Šiaip mūsų gyvenimas iš principo yra beprasmis. Todėl tame beprasmiškame gyvenime žmogui pakeliui reikia susigalvoti papildomų prasmių – parašyti knygą ar sukurti gerą paskaitą studentams.

Kiti žiūri ir sako: tu čia neblogai padarei. Nu va, tau jau dvi valandos džiaugsmo yra, kad kažkas pagyrė. Žmogus labai trumpą buvimą šitoje žemėje turi. Tai tu gali miegoti ant sofos, bet tada reikės labai daug valgyti visokių batonų, išsipūsi, reikės daktarų, reikės operacijų. Geriau krutėti“, – sako pašnekovas.

Ir įspūdingose kelionėse, ir kasdienybėje visur kartu su Rimvydu – jo trylika metų jaunesnė žmona, gydytoja alergologė Ilma Valatkienė. Tai – trečioji žinomo vyro santuoka. Iš pirmųjų dviejų Rimvydas turi dvi dukras. „Visi mes egocentrikai ir norime, kad mus girtų. Bet negirdamas ir nemylėdamas kito to paties negausi atgal“, – sako Rimvydas.

Rimvydas Valatka su žmona Ilma.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)