„Mano mama sakydavo neišeik į gatvę nepasipuošusi arba nepasiruošusi, nes negali žinoti, kada sutiksi tą, kurį tu norėtumei sutikti“, su makiažu ir šukuosena mus savo namuose pasitinka 81-erių laidos „Kasdienybės herojai“ pašnekovė.

Tiek Birutė, tiek trejais metais vyresnis Rimtautas gimė Kaune, abiejų šeimos bėgdamos nuo karo emigravo į Ameriką. Po to jiems teko įveikti dar ne vieną likimo išbandymą. Abiems išgyventi pirmųjų santuokų griūtį ir iškentėti draugų bei artimųjų nepasitenkinimą dėl jų meilės.

„Aš atsimenu norėjau eiti dirbti, nes persikėlėme į kitą valstiją, ir jis sako: mano žmona nedirbs. Jeigu tu išeisi dirbti, viskas, sako, viskas. Įsivaizduoji. O man pasakyti tokį dalyką. Aš einu uždirbti pinigų ir kažką veikti. Tai paėmiau ir susiradau darbą. Ir dar pasakiau žinai, Rimtautai, nuo šios dienos sekmadieniais aš absoliučiai neinu į virtuvę, nieko negaminu. Reikia tik pasiimti ir pasišildyti kokių likučių arba nueiti į restoraną. Bet aš nieko negaminu.

Ir ką jūs manote mano vyras nusipirko didelę kulinarijos knygą ir sekmadieniais pradėjo gaminti pats“, prisimena Birutė ir pataria visoms moterims niekada nenusileiskite.

Po keturiasdešimties Birutės gyvenimas išties labai pasikeitė į gera ji antrą kartą ištekėjo ir pradėjo kur kas labiau pasitikėti savimi.

„Tuomet pats gražiausias amžius prasideda. Tu jautiesi kaip moteris pasitikinti savimi, ir tas pasitikėjimas tau duoda grožį. Vyrai pradeda į tave žiūrėti, atkreipia dėmesį, net jei eimi į parduotuvę. Tai auksinis amžius.

Tada ir aš įsimylėjau Rimtautą, tiesiog aistringai labai įsimylėjau. Bet gyvenime buvo visko, po vestuvių buvo ir sunkių dienų. Rimtautas yra labai stipraus charakterio, bet ir aš ne tokio lengvo“, sako pašnekovė.

„Turime ritualą, net ir šį vakarą tą patį darysime jau daug metų. Penktą valandą yra mūsų laikas atsisėsti. Jis įpila taurę vyno man pirmiausiai, paskui sau. Jeigu vasara, jeigu esame mieste, balkone atsisėdame, geriame vyno taurę, kalbamės. Kaip iš filmo. Bet taip yra.

Čia yra mūsų laikas pasikalbėti. Paskui, apie šeštą, jau einu vakarienę ruošti, jis serviruoja stalą“, apie malonius kasdienius ritualus pasakoja Birutė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją