Živilė yra puikus pavyzdys, kad tvarumas gali tapti žmogaus gyvenimo būdu ir visos šeimos vertybių ašimi. Dėl tvaraus gyvenimo principų ji su vyru Edgaru Lubiu namus Vilniaus centre iškeitė į miško pašonę. Ir dėl tikėjimo tvarumu pasikeitė ir žinomos žurnalistės profesinis kelias.

„Tu dirbi televizijos projekte, tarkime, už kadro. Vedėjas kažką prisidirbo ir tą projektą anuliuoja, o buvo suplanuota pusmečiui darbų ir pusmečiui pajamų. Ir tu lieki be jų. Ir ką tada. Mano sesuo sako, aš išprotėčiau.

Kiekvieną vasarą tau stresas, ar tu turėsi darbo nuo rudens. Jeigu tu nori dirbti televizijoje, tu turi susitaikyti su tuo, kad tau visada bus tokių pauzių, visada tu turėsi pasiskaičiuoti, pasidėti tą indėliuką rudeniui. Nes jeigu tu stresuosi, tu išprotėsi.

Tačiau aš turėjau daugiau noro dirbti televizijoje negu baimės. Esu dirbusi vienu metu atstove spaudai, ir tada pagalvojau, kad man tas stabilumas niekada neatsipirko“, laidoje „Kasdienybės herojai“ atvirai pasakoja moteris.

Lygiai tas pat ir Živilės vyrui Edgarui Lubiui. Jis ir koncertuoja, ir kitiems atlikėjams dainas kuria, ir patikina važiuojantis praktiškai visur, kur yra kviečiamas.

Lietuviai Živilę labiausiai prisimena iš laidų „Labas rytas“, „Rytas su LNK“, tačiau per pandemiją ji sukūrė verslą ir konsultuoja įmones tvarumo klausimais.

Šiandien Živilė nė nebando slėpti, kad du kūrėjai po vienu stogu reiškia amžiną finansinį šeimos nepastovumą. Niekada nežinai, kiek darbų ir projektų turėsi kitamet, todėl esi priverstas nuolat planuoti ir taupyti.

Živilę ir jos vyrą, dainininką bei muzikos kūrėją Edgarą Lubį kadaise į porą ko gero suvedė eteris ir panaši aplinka. Tačiau jie jau seniai nėra tie, su kuriais galėtum labintis žvaigždžių vakarėliuose. Lubiai jau daug metų nevartoja alkoholio ir nevalgo mėsos, yra veganai.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją