„Kai prasidėjo karas, man pačiai labai rūpėjo išsiaiškinti, kaip kas reaguoja iš mano draugų. Mano partneris ir vienas, ir kitas. O Dieve, taigi jie palaiko karą, o aš su jais filmavausi kažkada. Man tiesiog toks buvo šokas.

Jų nepakeisi. Vieni šventai tiki tuo Putinu. O kiti rūpinasi karjera. Ir daugiau yra tokių, kuriems svarbu karjera, pinigai“, laidoje „Kasdienybės herojai“ nuoskaudos neslepia aktorė.

Gražina sako jaunystėje buvusi itin kukli ir nedrąsi, tačiau labai anksti pradėjo gauti vaidmenis, kvietimus fotografuotis ir demonstruoti madas. Sako tada supratusi reikia gilinti žinias moksluose. Tačiau Lietuvoje tuo metu kinematografijos mokslų nebuvo, tad ji išvyko mokytis į Maskvą.

Savo būsimą vyrą, kino operatorių Algimantą Mikutėną Gražina sutiko Maskvoje. Greitai pradėjo gyventi kartu ir po antro kurso susituokė. Vėliau gimė dvi dukros. Gražinai nebuvo lengva derinti šeimos gyvenimo ir karjeros. Ji filmuotis keliaudavo po visą Sovietų sąjungą, kai namuose tuo metu laukdavo vyras ir mažytės dukros.

Gražina su vyru susituokę jau 46 metus. O kiek kartų per šį laiką norėjo skirtis, jau ir nesuskaičiuoja.

„Jaunystėje mes su Mikutėnu skirdavomės kas savaitę. Truputį kas ne taip, viskas skiriamės. Bet vienu gyvenimo etapu bandėme jau rimtai skirtis. Bandėme atskirai pagyventi, bet neilgai traukėme. Aš nežinau, čia likimas, ne likimas. Gal tas, kaip Mikutėnas sako, ženijausi vieną kartą. Taip, aš irgi tokia esu. Tikrai prieraiši esu ir kai dabar poros pagyvena ir skiriasi, tai aš galvoju, kantrybės jie neturi, ar ką?“, laidoje svarsto G. Baikštytė.

Laidoje Gražina atviraus, kodėl beveik nesifilmavo Lietuvoje. Ir kodėl mūsų režisieriai jos nekvietė?

„Aš negaliu atsakyti į tą klausimą. Visada manęs to klausia. Aš tiesiog nežinau, kodėl taip susiklostė, kodėl lietuvių režisieriai mažiau mylėjo. Ar dėl išvaizdos, kad aš netipiška lietuvaitė ir netikdavau vaidmenims. Vėliau, po daugelio metų, tie patys režisieriai sakydavo kodėl aš tavęs nefilmavau, kodėl nefilmavau?

Tai nebūna taip kad va tu šiandien žinomas, o jau nuo ryt tu žinai, kad jau tavęs nebekvies. Nu tai ką, tada pradedi galvoti, ką čia daryti. Ir aš pradėjau žurnalistinį darbą, pradėjau dirbti leidiniuose Iš pradžių vertimus darydavau, po to ir su reklamomis. Po to pradėjau tekstus rašyti, pokalbius“, pasakoja žinoma aktorė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)