33-ejų Donatas išties labai primena banglentininką iš kokio nors kino filmo ilgi plaukai, tamsus įdegis, visą vasarą basos kojos. Tačiau jis šiandien patikina, kad pagauti bangą galima ne tik šiltuose egzotiškuose kraštuose, tačiau ir Baltijos jūroje.

Tiesa, šiuo sportu jis susidomėjo Australijoje, į kurią prieš daugiau nei penkerius metus išvyko metęs Lietuvoje gerai apmokamą telekomunikacijų inžinieriaus darbą, neturėdamas jokio plano.

Gal šiais laikais skamba šabloniškai, kad kelionė po Indiją pakeitė visko aptekusio vakariečio gyvenimą, tačiau Donatas sako esantis išties gyvas pavyzdys, kad būtent taip jam ir nutiko. Jis apsisprendė, kad tik tenkino visuomenės ir aplinkos jam primestus lūkesčius apie sėkmingą karjerą, kuri jam visiškai netiko.

Tuomet Donatas su žmona Viktorija nusprendė emigruoti kuo toliau nuo Lietuvos, taip sakant kad jau tikrai išeitų iš savo komforto zonos. Pora apsigyveno Sidnėjuje.

Perpratęs australietišką gyvenimo būdą, Donatas pradėjo galvoti apie savo nedidelį verslą, nes dirbti itin sunkų fizinį darbą metų metais tikrai nesinorėjo.

Grįžęs į Lietuvą, Donatas stebisi, kad čia statybininkai neretai pavadinami juodadarbiais, ir jų darbas toli gražu nėra prestižinis ar toks, apie kokį svajotų jaunuoliai. Tačiau Australijoje yra visai kitaip. Jie vairuoja prabangius automobilius ir labai daug uždirba

Kelionės labai pakeitė Donato gyvenimo būdą. Jis kasdien medituoja, jau seniai metė vartoti alkoholį. Gal ir nieko keisto juk skrosdamas bangas gauni kur kas didesnių ir stipresnių emocijų, nei, pavyzdžiui, šėldamas vakarėlyje iki paryčių. Be to, banglenčių sportas reikalauja fizinės ir psichologinės stiprybės.

Šiandien Donatui apmaudu tik dėl vieno kad grįžus į Lietuvą jie su žmona išsaugoti santuokos nesugebėjo. „Labai išsiskyrė mūsų gyvenimo būdas, interesai, todėl nusprendėme pasukti skirtingais keliais“, prisipažįsta pašnekovas.

Donatas neslepia, kad grįžus iš Australijos reikėjo vėl adaptuotis ir priprasti gyventi Tėvynėje. Australijoje gyvenimas jau buvo tapęs lengvu ir ne itin daug dirbdamas pragyvendavo nesunkiai. O ką veikti grįžus į Lietuvą, reikėjo pasukti galvą. Donatas džiaugiasi, kad jam pradžioje labai padėjo metais vyresnis brolis, žinomas šokėjas ir šokių mokytojas Deividas Meškauskas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)