Gali būti, kad šis vilnietis nebijo rizikuoti dėl to, kad jam gyvenime teko praeiti, kaip sakoma, devynis pragaro ratus. O galiausiai save rasti jam pačioje prasmingiausioje veikloje.

„Mano komandoje buvo virš 500 žmonių, kažkaip man pavykdavo pritraukti žmones, ir jie klausydavo manęs. Tikėjo manimi, ėjo paskui. Aš sakau, kad aš tikiu. Aš einu. Eini su manimi? Sako, einu, einu. Taip buvo. O po to ta mūsų įmonė bankrutavo“, apie savo verslus laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja pašnekovas.

Sergėjus pamena sykį kurdamas verslą praradęs 25 tūkst. eurų. Bet jis to nevadina praradimu priešingai, labai gera pamoka.

Šiandien Sergejus galėtų būti puikiu įkvėpėju tiems, kuriuos aplinkiniai, ir rodos net pats likimas, yra nurašę. Kurie auga, bręsta ir gyvena itin prastomis sąlygomis, be tėvų meilės, dėmesio, o gal ir be duonos kasdieninės. Kadaise jį laikė tiesiog beviltiškų alkoholikų vaiku, o šiandien jis iš to liūno yra ištraukęs ne tik savo tėvus, bet ir daugybę kitų žmonių. O ir idėjų, kaip užsidirbti, šis vyras nestokoja. Sako, gyvenimas privertė ieškoti kelių ir galimybių.

Tačiau ne visada Sergėjus buvo toks drąsus ir savimi pasitikintis. Ar žinojote, kad yra suaugusiųjų, kurie beveik neprisimena savo vaikystės? Sergėjus vienas iš jų.

„Kuo daugiau vaikas turi nemalonių patirčių vaikystėje, tuo jo psichika labiau bando apsisaugoti pamiršdama viską ir blokuodama bet kokius prisiminimus“, sako Sergėjus paaiškindamas, kodėl jis neprisimena, nei kada jo tėvai pradėjo gerti, nei kaip viskas prasidėjo.

„Buvo tokie momentai tėvas nori muštis, o aš bėgu slėptis į spintą, kad jis nerastų manęs. Gerai prisimenu aš spintoje mažas, man gal 5-6 metai. Aš sėdžiu spintoje ir jaučiu, kaip tėvas vaikšto, manęs ieško. Ir atidaro duris, o aš ant savęs dar drabužių užsidėjęs, kad jis nepamatytų manęs. Jis taip ranka ieško manęs“, laidoje nieko neslėpdamas pasakoja vyras.

Sergėjaus pastangos padėti tėvams atsipirko su kaupu. Jie jau dešimt metų gyvena blaiviai.

Blaivaus gyvenimo idėja galiausiai tapo Sergėjus gyvenimo ašimi. Jis pradėjo mokyklose vesti pamokas vaikams, kaip nepapulti į priklausomybių spąstus. Vyras ėmė organizuoti šventes be alkoholio, kad žmonės pamatytų, jog visiškai normalu yra šokti, atsipalaiduoti, bendrauti blaiviam.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją