Šiandien 38-erių Marija sako nevyniodama į vatą, kad užuot žadėtos šlovės baleto pasaulyje, ji gavo nelengvą gyvenimo kelią ir krūvą kompleksų. Gal dėl to iki trisdešimties sukurti darnius santykius jai sekėsi labai sunkiai. Ir viskas dėl balete įgytos kritikos sau.

„Buvusį vyrą po 6 metų palikau, nes tikrai ten nieko gero nebuvo. Labai sunku buvo. Turėjau jį išlaikyti. Na ir ką, silpnesni vyrai prie gero greit pripranta. Tai kam jiems čia vargą vargti, jeigu moteris pinigų ant stalo palieka?

Pati kalta buvau. Bet tiesiog ir mama sakydavo: nu ką tu darboholikė, negraži, nei į grožio salonus eini, pažiūrėk, koks vyras tave ims. Joks. Jau tu tik mylėk. Jau tik būk su tuo, jau tik sėdėk. Be to, ir baleto mokyklos šleifas ėjo“, - laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Marija Simona Šimulynaitė

O traumuojanti Marijos baleto patirtis prasidėjo jau Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje.

Marija pastebi – daug mažų mergaičių svajoja apie baletą, gražius drabužėlius, sceną, tačiau jei pradedi šokti nors kiek profesionaliau, susiduri su žiauria realybe.

Paklausta, kaip dabar sekasi derinti šeimyninę laimę ir karjerą, Marija atsako: „Esu degradavusi karjeristė – darboholikė.“

Todėl Marija džiaugiasi, kad jos vyras Erlandas dirba kartu su ja Baltijos baleto teatre ir ja labai rūpinasi.

Marija yra pastačiusi virš 30 šiuolaikinio baleto, operos bei teatralizuotų spektaklių. Buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui, dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Marija Simona Šimulynaitė

Artimiausias Marijos Baltijos baleto teatro spektaklis „Mindaugas“ įvyks Palangos koncertų salėje, karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną - liepos 6-ąją. Marija itin mėgsta netradicinius baleto spektaklius, kuriuose susipina drama ir šokis, bei dalyvauja aktoriai ir šokėjai.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ - tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę - interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją