Tačiau ar Milda gali rašyti taip pat aštriai? Ar moteriai leidžiama tiek pat, kiek vyrui?

„Oi ne, ne ne. Aš tą darau švelniau, nes Lietuvoje to neleidžiama. Moteris turi būti vis dar ta, kuri papjausto dešrytės, ta kukli, nudelbusi akis ir nedrąsi. Labai nedrąsi. Kas yra labai keista, ir labai gaila. Juk visa tai atsiliepia per finansus. Vyrui, ko gero, vis dėlto yra lengviau, nes moteris turi Lietuvoje būti vis dar patogi“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Milda Matulaitytė-Feldhausen

Tačiau Milda sako visus tuos metus gyvendama Šveicarijoje stebėjusis, kodėl moterys tokioje išsivysčiusioje šalyje savo noru tiesiog užsiima primityvia buitimi – eina į parduotuves, pasivaikščioti, pas gydytoją, tačiau mokytis, studijuoti, skaityti nemėgsta.

Lietuvė pastebėjo, kad Šveicarijoje didžioji dalis moterų nedirba, augina vaikus ir sėdi namuose.

„Jeigu mes kalbėtumėme apie moters paveikslą ar apie feminizmą, tai iš čia žiūrint, Šveicarijos moteris baisingai emancipuota. Bet iš tikrųjų finansiškai viskas sudėliota taip, kad moteris lieka namie su vaikais jų auginti labai ilgam.

Ten sutiksi to parodomojo labai daug feminizmo. Ten moteris nesėdės nudelbus akių ir dar gal ir dešros nepjaustys. Kad ir ta pati namuose sėdinti moteris. Ten per duris geriau nepraleisk, švarko neapvilk, lietpalčio nepaduok, nes ten jos iš tikrųjų išdraskys akis. Bet parodomasis feminizmas baigiasi sulig vestuvėmis“, – tikina pašnekovė.

„Kai aš rašau apie Lietuvą, tautiečiai sako, kad aš nieko nesuprantu, bet aš nelabai su jais sutinku“, – šypsodamasi sako moteris.

Milda Matulaitytė-Feldhausen

O apie ką rašydama Milda sulaukia daugiausiai pykčio?

„Šventa institucija mumsmotina arba tėvai. Negalima kritikuoti jų. Dauguma kenčia. Dauguma žino, apie ką aš kalbu. Bet mes vis dar turime tai pašluoti po kilimu, užsidedame šypseną, nieko nėra“, – patikina Milda.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją